Heechul (Super Junior)

 

05_706d16d9.jpg

Profil

  • Sceniczne imię:  Heechul (희철)
  • Prawdziwe Imię: Kim Hee Chul (김희철)
  • Data urodzenia: 10 lipca 1983
  • Miejsce urodzenia: Gangwon-do, Korea Południowa
  • Grupa krwi: AB
  • Wzrost: 180cm
  • Waga: 60 kg
  • Wykształcenie:Uniwersytet Sang Ji Young 
  • Rodzina: Mama tata i starsza siostra Heejin
  • Hobby: poezja, gry, rysowanie
  • Zespół: Super Junior

Dyskografia

Single

  • [2010] ‚King Wang Zzang’ (Defconn)
  • [2011] ‚Breakups Are So Like Me’ (Kim JangHoon)
  • [2013] ‚Are You a Miralce’ (2013SBS Gayo)
  • [2016] ‚Narcissus’ (SM STADION) ft. Wheein

OST

  • [2006] ‚Can It Be Love?’ ft. Kibum – Rainbow Romanse OST
  • [2008] ‚Don’t Walk Away’ – Xanadu OST
  • [2009] ‚First Star’ – Loving You a Thousand Times OST Part 2

Filmografia

Dramy

  • [2005] Sharp 2
  • [2005] Rainbow Romance
  • [2005] Loveholic (gościnnie)
  • [2005-2007] Nonstop 6
  • [2006] Bad Family
  • [2007] Golden Bride
  • [2009] Loving You a Thousand Times
  • [2009] Tae Hee, Hye Kyo, Ji Hyun (gościnnie)
  • [2010] Youth Melody
  • [2010] I Am Legend (gościnnie)
  • [2013] The Heirs (gościnnie Ep.4)
  • [2014] Flower Grandpa Investigation Unit (gościnnie)

TV

  • Global We Got Married – Season 2 (MBC, 2014)
  • Superman is Back (KBS, 2014.03.09)
  • I Live Alone (MBC, 2014.02.14)
  • Weekly Idol (MBC, 2014.01.01, Ep. 128)
  • The Human Condition (KBS, 2013.12.14, Ep. 46)
  • War of Words (SSulzun) (JTBC, 2013 – MC)
  • Golden Fishery / Radio Star (MBC, 2011, MC)
  • Come to Play (MBC, 2011, Ep. 349)
  • Immortal Songs 2 (KBS, 2011)
  • Oh My School (KBS, 2010, Ep. 6)
  • Running Man (SBS, 2010, Ep. 20)
  • Night Star (KBS, 2010, Ep. 5)
  • Family Outing Season 2 (SBS, 2010)
  • Invincible Youth Season 1 (KBS, 2010, Ep. 18)
  • Intimate Note (SBS, 2009, Ep. 24-25)
  • Happy Together Season 3 (KBS, 2009, Ep. 97,109)
  • Band of Brothers (Mnet, 2008-2009, MC)
  • Good Daddy (SBS, 2008-2009)
  • YaShimManMan Season 2 (SBS, 2008, Ep. 6)
  • Explorando el Cuerpo Humano (SBS, 2007-2008)
  • Happy Together Season 2 (KBS, 2007)
  • Idol World (KM, 2007, Ep. 6-13)
  • YaShimManMan Season 1 (SBS, 2006-2007)
  • Star Golden Bell Season 1 (KBS, 2006)
  • Mystery 6 (Mnet, 2006)
  • Super Junior Full House (SBS, 2006)
  • Real Romance Love Letter Season 3 (SBS, 2006)
  • Real Romance Love Letter Season 2 (SBS, 2005-2006)
  • Super Junior Show (KM, 2005-2006)

Ciekawostki

  • Nie lubi dziewczyn, które często eksponują swój brzuch
  • Kiedy był młodszy, poszedł do damskiej łazienki, bo został wyrzucony z męskiej, gdyż chłopcy myśleli, że jest dziewczyną (a w damskiej nikt nie zauważył, że jest chłopcem)
  • Łatwo denerwuje się na innych ludzi
  • Szczególnie, gdy ktoś go nie słucha
  • Twierdzi, że Sohee (Wonder Girls) jest bardzo urocza i nawet zarejestrował się na jej fancafe
  • Fani dali mu kiedyś kota (rosyjskiego niebieskiego), którego nazwał Yamchae, jednak uciekł mu, kiedy był za granicą
  • Uwielbia rejestrować się na wszystkich fanclubowych stronach poświęconych jego osobie (nie Super Junior) i „kraść” od nich zdjęcia, żeby wstawiać je na swojego twittera lub cyworld
  • Kiedy ktoś mu nie odpisuje, usuwa jego numer
  • Yunho, jego dziewczyna i Heechul poszli kiedyś do sklepu i  ekspedientka pomyślała, że Heechul i Yunho są parą i zaczęła im polecać pierścionki dla par
  • Wiele fanów „rusza” na Super Junior kiedy ich widzą, ale Heechula puszczają wolno, ponieważ jest straszny gdy się złości
  • Nie może jeść gorącego jedzenia, musi poczekać aż ostygnie
  • Lubi dziewczyny ze zgrabnymi nogami, szczególnie kiedy mają na sobie spódniczki
  • Nawet do dzieci mówi formalnym językiem
  • Nie lubi być porównywany z innymi
  • Jest bardzo hojny dla swoich bliskich
  • Nienawidzi zastrzyków/strzykawek i nie lubi chodzić/zostawać w szpitalu
  • Uwielbia imitować innych
  • Należał do grupy 4Seasons (ostatecznie nie powstała, miała składać się z Kangina, Heechula, Yunho i Jaejoonga). Liderem miał zostać Kangin, nawet jeśli Heechul jest najstarszy, ponieważ SM stwierdziło, że jeśli Heechul był liderem, grupa bardzo szybko by się rozpadła
  • Nauczył Hankyunga wielu rzeczy o Korei, brzydkich słów itd.
  • Czasami przebierał się pod kocem, bo wydawało mu się, że ktoś go obserwuje
  • Bardzo troszczy się o swój wizerunek
  • Jest bardzo pewny siebie, ale kiedy potrzeba potrafi okazać szacunek drugiej osobie
  • Lubi grać w gry komputerowe i przeglądać internet
  • Lubi dongsaengów (młodszych „braci” z branży), którzy się na nim wzorują, tak jak Hongki z F.T Island
  • Nienawidzi, gdy ktoś kradnie mu jedzenie
  • Nie znosi, gdy ktoś dotyka jego włosów (tylko Jay Trax, Donghae i Yunho mogą to robić)
  • Uwielbia zmieniać fryzurę i kolor swoich włosów
  • Powiedział, że nigdy nie zrobi sobie podwójnej powieki… ponieważ już ją ma
  • Nienawidzi się pocić
  • W podstawówce bawił się z dziewczynkami
  • Czas i punktualność są dla niego bardzo ważne, dlatego nie będzie na nikogo czekał więcej niż 10 minut
  • Nie lubi, gdy ktoś mówi mu co ma robić (słucha się tylko Donghae)
  • Boi się małych dzieci
  • Lubi smutne piosenki, potrafi nawet do nich tańczyć
  • Nie moźe znieść faktu, że dorasta
  • Gdybyś ponownie przyszedł na świat: „Chciałbym być kwiatem u szczytu góry. Tak, żeby nikt nie mógł mnie dotknąć.”
  • Twierdzi, że najseksowniej wygląda, gdy jest w swojej piżamie
  • Najważniejsza rzecz?: „Ja, ponieważ gdybym nie istniał, nic na tym świecie by nie działało.”
  • Słucha ok. 4 piosenek przed zaśnięciem
  • Często kłamie na temat swojego prywatnego życia, co bardzo denerwuje fanów
  • Kiedy SuJu i SNSD jeszcze trenowali, Jessica była jedyną osobą, która nie bała się zbliżyć do Heechula
  • Uwielbia białą czekoladę
  • Lubi chodzić do SPA, bo kocha masaże
  • Jego przyszła żona powinna być ładna, umieć gotować, grać w gry wideo, kochać horrory i nie chodzić do klubów
  • Nienawidzi chodzić do klubów, bo nie umie tańczyć
  • Nie lubi zatłoczonych miejsc
  • Potrafi bardzo szybko zmienić swój humor
  • Woli metal i rock od popu
  • Gra na pianinie i trochę na perkusji
  • Stworzył grupę nazwaną „Chocoball” złożoną z jego przyjaciół, którzy mają grupę krwi AB
  • Jego mama ma swój sklep z winami
  • Kiedyś prawie zabił żółwia Yesunga, bo przez przypadek go kopnął
  • Lubi przeglądać się w lusterku
  • Nie lubi za bardzo szczeniaków/psów. Woli koty
  • Ze wszystkich członków Super Junior, to on ma najwięcej antyfanów
  • Od makowych gadżetów woli te nieznane, unikatowe
  • Jest popularny w Chinach
  • Był w depresji, gdy Hangeng opuścił zespół
  • Jest blisko z Sunny, Jessicą (SNSD) i Sulli (f(x))
  • Również przyjaźni się z Junhyungiem z B2ST
  • Nienawidzi, gdy Kyuhyun nie pokazuje szacunku dla swoich hyungów
  • Jest bardzo dobry w krzyczeniu
  • Bardzo lubi tańczyć do choreografii damskich zespołów
  • Był mądrym dzieckiem i miał dobrze oceny
  • Słucha Evanescence
  • Twierdzi, że Taeyeon jest słodsza od Yoony
  • Powiedział, że wszystko będzie w porządku, dopóki będą z nim jego słodkie dziewczyny (E.L.Fy)
  • Lubi oglądać horrory
  • Kiedy miał długie włosy, Donghae kazał mu je ściąć
  • Uwielbia robić ludziom kawały
  • Nie łatwo jest go doprowadzić do płaczu
  • Jego fani nieoficjalnie nazywają się Petals/Undeads

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s