Moon Ga Young

Profil


  • Imię i nazwisko: 문가영 / Moon Ga Young
  • Zawód: aktorka
  • Data i miejsce urodzenia urodzenia: 10-Lipiec-1996 , Niemcy
  • Wzrost: 169cm
  • Waga: 47 kg
  • Znak zodiaku: Rak
  • Agencja: SM C & C

Filmografia


  • The Merchant: Gaekju (2015)
  • EXO Next Door ( 2015)
  • Mimi (Mnet, 2014)
  • Wang’s Family (KBS2, 2013)
  • Who Are You? (tvN, 2013)
  • Heartstrings (MBC, 2011)
  • Bad Guy (SBS, 2010)
  • The Reputable Family (KBS1, 2010)
  • Friend, Our Legend (MBC 2009)
  • Bittersweet Life (MBC, 2008)
  • Me Ri, Dae Gu’s Attack and Defense Battle (MBC, 2007)
  • Hometown over the Hill (KBS1, 2007)
  • Witch Amusement (SBS, 2007)
  • Goong S (MBC, 2007)
  • By My Side (MBC, 2007)

Filmy:

  • Island (2015)
  • Salute D’Amour (2015)
  • Jeju – The Island of Time (2014)
  • Last First Love (2014)
  • Killer Toon (2013)
  • Unforgettable (2008)
  • Our Town (2007)
  • Shadows in the Palace (2007)
  • Black House (2007)
  • Bunt (2007)
  • To Sir, With Love (2006)

Teledyski w których wystąpiła:

  • Toheart- Tell Me Why
  • Wendy – Because I Love You (Drama)
  • S.M. The Ballad – Breath (Drama)
  • S.M. The Ballad- Blind (Drama)

Ciekawostki


  • Zadebiutowała w 2006 roku
  • Przyjaźni się przez ponad 10 lat z Namjoo (APink)
  • Mówi się, że pomiędzy nią i Chanyeol’em była wielka chemia w dramie EXO Next Door

Linki


Reklamy

One comment

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s