Yoo In Young

Profil


 

  • Imię i nazwisko: 유인영 / Yoo In Young 
  • Prawdziwe imię i nazwisko: 유효민 / Yoo Hyo Min
  • Zawód: modelka, aktorka
  • Data urodzenia:  05 stycznia 1984- 
  • Wzrost: 172 cm
  • Waga: 50 kg
  • Grupa krwi:
  • Agencja: My Name Is Korea

Dyskografia


  • Mask (SBS, 2015)
  • The Three Musketeers (tvN, 2014)
  • Empress Ki (MBC, 2013-2014)
  • You Who Came From the Stars(SBS, 2013-2014)
  • A Strange Relationship (KBS2, 2013)
  • Wonderful Mama (SBS, 2013)
  • Dummy Mommy (SBS, 2012)
  • You’re Here, You’re Here, You’re Really Here (MBN, 2011-2012)
  • Perfect Spy (KBS2, 2011)
  • A Man Called God (MBC, 2010)
  • My Precious Child (KBS2, 2008)
  • I Hate You, But It’s Fine (KBS1, 2007)
  • The Snow Queen (KBS2, 2006)
  • Loveholic (KBS2, 2005)
  • Oh! Sarah (KBS2, 2005)

Filmy:

  • The Killer and the Old Man (2014)
  • Veteran  (2014)
  • Queen of the Night(2013)
  • Rain and Rain  (2012)
  • A Piano on the Sea (2010)
  • Like Father, Like Son (2008)
  • Going Crazy Waiting / The Longest 24 Months (2007)
  • Les Formidables (2006) 
  • Spy Girl (2004)

Reklamy:

  • 2011: Eider
  • 2010: Day Light New York
  • Samsung CLP-300
  • LG TeleCom – Music On
  • Clean & Clear Essence 30ml hweeoniseu
  • Ssangyong Korando ‚Car’
  • Mr Pizza

Teledyski w których wystąpiła:

  • UV Feat. Sung Hoon of Brown Eyed Soul – Because Of You  (2013)
  • Roh Ji Hoon – Punishment (2012)
  • Young Joon (Brown Eyed Soul) – Forget (2012)
  • Chung Lim – Chewed Gum (2009)
  • M To M – Deep Black (2007)
  • WAX – Don’t Blame Him (2005)
  • G.O.D – To Love (2005)

Współpraca:

  • Talk About Love – The W. Fundation 

Ciekawostki


 

  • Wykształcenie: Yale Girls ‚High School
    • Uniwersytet Chung-Ang
  • Rodzina: dwie siostry i brat
  • Hobby: Jazda na łyżworolkach, filmy

Linki


Reklamy

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s