Siwon (Super Junior)

150912-siwon.jpg

Profil

  • Sceniczne imię : Siwon (시원)
  • Prawdziwe imię: Choi Shi Won (최시원)
  • Data urodzenia: 17 kwietnia 1986
  • Miejsce urodzenia: Seul Korea Południowa
  • Grupa krwi: B
  • Wzrost: 183cm
  • Waga: 65 kg
  • Pozycja w zespole: Wokalista oraz twarz grupy
  • Hobby: śpiewanie, taniec, język Chiński

Dyskografia

OST

  • [2010] ‚Worthiess’ – Oh! My Lady OST
  • [2015] ‚You’re the Only One’ – She Was Pretty OST

Filmografia

Dramy

  • [2004] Precious Family
  • [2004] Parent’s Approval
  • [2005] 18 vs. 29
  • [2006] Spring Waltz
  • [2007] Legend Of Hyang Dan
  • [2009] Stage of Youth (gościnnie)
  • [2010] Athena: Goddess of War
  • [2010] Oh! My Lady
  • [2011] Skip Beat!
  • [2011] Poseidon
  • [2012] The King of Dramas
  • [2012]Fall In Love With You Again
  • [2015] The Billion Dollars Heir/Billionaire Heir (China)

Filmy

  • [2005] Charamel Boy
  • [2006] Battle of Wits
  • [2007] Attack on the Pin-Up Boys
  • [2012] I AM
  • [2014] Helios

 

Ciekawostki

  • Jest uzależniony od skinshipu
  • Denerwuje innych członków zespołu (szczególnie Kangina) swoją fajnością i tym, że jest bardzo przystojny
  • Jest bardzo religijny
  • Kiedy ktoś mu powie „Siwon, nie możesz zrobić ______”, to i tak to zrobi
  • Głównym powodem, dla którego Siwon chciał zostać gwiazdą, było rozsławienie swojego imienia, żeby później mógł udzielać się charytatywnie
  • Jego rodzice pozwolili mu na pracę w tej branży, ale powiedzieli, że nie będą przykładać do tego ręki. Dlatego Siwon sam zapracował sobie na sukces
  • Jest uznawany za przystojnego człowieka od momentu kiedy się urodził
  • Przytył ok 20 kg od debiutu SuJu. Oczywiście większość to mięśnie jakie sobie wyrobił trenując
  • Lubi nawracać ludzi na Chrześcijanizm
  • Ma obsesję na punkcie coli
  • Lubi dziewczyny, które mają ładny brzuch
  • Zawsze znajdzie czas, żeby poćwiczyć na siłowni
  • Zawsze rano czyta prasę. Są to gazety w języku angielskim
  • W college’u był na specjalizacji Wychowanie Fizyczne
  • „Sądzę, że kobiety należy chronić i rozumieć” – Siwon
  • Jeśli się z kimś pokłóci to zawsze będzie tym, który pierwszy przeprosi
  • Kiedy zabiera się za coś nowego, zaczyna to od modlitwy
  • Jego ulubioną piosenką od 15 lat jest utwór Tonego Bennetta The way you look tonight
  • Powiedział kiedyś, że różnica w związku, nawet 12 lat, nie jest niczym złym jeśli dwoje ludzi na prawdę się kocha
  • Najważniejszym przedmiotem dla niego jest Biblia
  • Catherin Zeta Jones była jego ulubioną gwiazdą w młodości
  • Najbardziej martwi się o swoją pewność siebie
  • Jego rodzina posiada jedną z największych koreańskich sieci supermarketów w Seulu
  • Zawsze podczas występu musi mieć w lewej kieszeni spodni balsam do ust. Jeśli go nie ma może pomylić się w choreografii
  • Zawsze bardzo dobrze traktuje kobiety
  • Często przez przypadek robi krzywdę innym członkom zespołu, bo nie potrafi kontrolować swojej siły
  • Według innych członków zespołu, Siwon jest bardzo spokojną i przyjazną osobą
  • Raz podczas próby uderzył przez przypadek Leeteuka i złamał mu chrząstkę
  • Chce poślubić chrześcijankę z kręconymi włosami
  • Jego grupa krwi to B
  • Podczas kręcenia Battle of Wits, Siwon został uratowany przez chińskiego aktora, Andyego Lee, przed upadkiem z klifu
  • Chciały oświadczyć się w tym samym kościele co jego ojciec
  • Urodził się i wychowywał w skrajnie protestanckiej rodzinie
  • Ma młodszą siostrę, Choi Jiwon
  • Jest bardzo popularny w Tajlandii, nazywają go Tajlandzkim królem
  • Mówią również na niego koń, bo bardzo szybko biega
  • Po występie potrafi iść do swoich hyungów (w szczególności do Kangina i Heechula) i prosić o buziaki, żeby pokazali mu, że dobrze się spisał
  • Jest znany ze swojego dziwnego języka ciała. Potrafi podnieść 3 palce zamiast 5, kiedy mówi komuś cześć
  • Boi się Yesunga od kiedy tamten powiedział, że bardzo podobają mu się usta Siwona, ponieważ są długie i seksowne
  • Jest „ochroniarzem” Super Junior
  • Raz przez przypadek wsiadł do nie swojego samochodu. Miał taki sam kolor i był tej samej marki. Gdy to zauważył to przestraszył się i uciekł
  • Jest najbogatszym członkiem zespołu
  • Jego ulubiona pora roku to wiosna
  • Uwielbia zadawać pytania i chciałby wszystko wiedzieć
  • Lubi grać w baseball
  • Lubi jeść wafelki
  • Kiedyś miał obsesję na punkcie fotografii
  • Jego ulubione numery to 1 i 7
  • A jego ulubione kolory to biały i czarny
  • Kiedy robi zakupy, szybko się decyduje co chce kupić
  • Wzoruje się na swoim ojcu
  • Potrafi grać na perkusji i pianinie
  • Jego idealna dziewczyna powinna być niewinna, zabawna i nie może palić papierosów
  • Chciał zaprowadzić Heechula i Hangkyunga do kościoła, ale mu się nie udało
  • Trenował taekwondo
  • Dużo gestykuluje
  • Członkowie zespołu śmieją się z niego, że ma taki sam uśmiech jak Joker z Batmana
  • Uwielbia expersso
  • Jego fani nieoficjalnie nazywają się Siwonest
Advertisements

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s