Ryeowook (Super Junior)

 

03_20665093

Profil

  • Sceniczne imię: Ryeowook
  • Prawdziwe Imię: Kim Ryeo Wook
  • Data urodzenia: 21 czerwca 1987
  • Miejsce urodzenia: Incheon, Korea Południowa
  • Grupa krwi: O
  • Wzrost: 173 cm
  • Waga: 58 kg
  • Wykształcenie: Inha University – Department of Drama and Cinema
  • Rodzina: Rodzice, Jest jedynakiem
  • Pozycja w zespole:Główny wokalista
  • Hobby:Śpiewanie, gotowanie, spanie oraz komponowanie

Dyskografia

Mini albumy

  • [2016] The Little Prince

OST

  • [2010] ‚Smile Again’ – Home Sweet Home OST
  • [2010] ‚Biting My Lips’ – The President OST
  • [2010] ‚Just Like Now’ – It’s Okay, Daddy’s Girl OST (ft. Donghae)
  • [2010] ‚Falling in Love With a Friend’ – Falling in Love With a Friend (ft. Beige)
  • [2011] ‚If You Love Me More’ – Spy Myung-wol OST
  • [2013] ‚Start Of Something New’ – High School Musical OST (ft. Luna)
  • [2013] ‚Maybe Tomorrow’ – The Queen’s Classroom OST

Współpraca

  • [2010.12.23] It’s Okay, Daddy’s Girl OST Part.3 (#1 Donghae & Ryeowook – Jigeumcheoreom)
  • [2012.06.16] Immortal Song 2: Singing the Legend „Yang Hee Eun” 1 Pyeon (#2 Hayan Mongnyeon)
  • [2012.06.30] Immortal Song 2: Singing the Legend „Yoon Il Sang” Pyeon (#1 Oneuldo Nan)
  • [2012.07.07] Immortal Song 2: Singing the Legend „Hyeon Cheol” Pyeon (#5 Bongseonhwa Yeonjeong)
  • [2012.07.28] Immortal Song 2: Singing the Legend Gayo Top 10 Yeoreumnoraeteukjip 1 Pyeon (#2 Badae Nuwo)
  • [2012.08.11] Immortal Song 2: Singing the Legend „Lee Sang Woo & Lee Sang Eun” Pyeon (#7 Geunyeoreul Mannaneun Got 100m Jeon)
  • [2012.08.25] Immortal Song 2: Singing the Legend „Lee Jang Hee” 2 Pyeon (#2 Hwiparameul Buseyo)
  • [2012.10.21] Immortal Song 2: Singing the Legend „Shin Joong Hyun” 1 Pyeon (#3 Naneun Neoreul)

Filmografia

Teatr

  • [2014] The Goddess is Watching
  • [2013] High School Musical
  • [2011] Temptation of Wolves

Telewizja

  • [14.03.2014] Lee Young Dong PD’s Food X-Files
  • [2014] Super Idol Chart Show (with Dongwoon)
  • [09.20.2013] Golden Fishery/Radio Star
  • [22.07.2013] Hello Counselor (with Eunhyuk, Henry)
  • [2012] Shinhwa Broadcast (Ep. 28-29)
  • [2012] The Beatles Code Season 2 ( Ep. 20-21)
  • [2012] Weekly Idol ( Ep 60-61)
  • [2012] Star Life Theater
  • [2012] Saturday Night Live Korea 2
  • [2012] Immortal Song 2 (
  • [2010-2011] Super Junior’s Foresight
  • [2010] Oh My School (Ep. 6)
  • [2010] Night Star (Ep. 5)
  • [2009] Intimate Note (Ep. 24-25)
  • [2009] Star Golden Bell (Ep. 241)
  • [2007-2008] Explorando el Cuerpo Humano
  • [2006] Super Junior Mini-Drama
  • [2006] Super Junior Adonis camp
  • [2006] Mystery 6
  • [2006] Super Junior Full House
  • [2005-2006] Super Junior Show

Ciekawostki

  • Smuci się, gdy członkowie zespołu nie jedzą tego co im ugotuje
  • Gdyby był kobietą, chciałby wyjść za Donghae
  • Popłakał się podczas nagrywania A Short Journey
  • Jego skóra jest w bardzo dobrej kondycji
  • Uwielbia grać na pianinie i jest w tym bardzo dobry
  • Lubi przychodzić do pokojów reszty zespołu (w nocy) i kiedy zapytają się co on tu robi, mówi im „Chciałem pobyć z tobą chwilę, hyung, mogę?”
  • Kiedyś miał coś ugotować wspólnie z Kyuhyunem. Skończyło się na tym, że i tak musiał wszystko robić sam
  • Kyuhyun lubi mu dokuczać
  • Zazdrości Henremu tego, że jest makne SuJu-M
  • Według Henrego, Ryeowook jest osobą ciepłą i delikatną
  • Jest dobry w odgadywaniu myśli i uczuć innych
  • Kiedyś MC spytał SuJu kto jest najgorszy w uprawianiu sportów. Shindong, Heechul i Sunmin spojrzeli na Ryeowooka
  • Jeśli w jego kierunku leci piłka, czuje się zagubiony. Dlatego unika piłek.
  • Kiedyś MC powiedział mu, że jest za cichy. Odpowiedział, że słuchanie to jego praca
  • MC: „Dla waszej wiadomości: Ryeowook nienawidzi piłki nożnej”
  • Zawsze gada do siebie, gdy ogląda jakąś dramę
  • Oglądał 6 dram w tym samym czasie (Home Sweet Home, President, Daemul,Athena, Secret GardenIt’s Okay Daddy’s Daughter)
  • Heechul: „Kiedy jestem głodny, Ryeowook się mnie pyta: Hyung, zrobić ci ramen?, gdybym mieszkał sam, to nie miałbym tego.”
  • Śledzi wszystkie strony poświęcone swojej osobie, włącznie z tymi anty-fanowskimi
  • Boi się psów
  • Ma lęk wysokości
  • Uwielbia żyrafy
  • Lubi robić zakupy
  • Zwykle dzieli pokój z Heechulem (kiedy gdzieś wyjeżdżają albo coś)
  • Lubi bubble tea
  • Skala jego wokalu to G2-B5
  • Często oblizuje swoje usta
  • Według Sungmina, Ryeowook jest dobry w piciu. Potrafi wypić 4 butelki soju
  • Potrafi dużo śmiać i płakać kiedy jest pijany
  • Ma dołeczki w policzkach
  • Lubi być sam
  • Podczas wywiadu dla Star1 padło pytanie: „Masz image dobrego i posłusznego dziecka. Jak bardzo jest to zgodne z twoim prawdziwym charakterem?”, Ryeowook odpowiedział: „100%”
  • Podczas swojego wolnego czasu poszedłby nad rzekę Han, żeby zjeść i poczytać
  • Sądzi, że dziewczyny, które trenują box są atrakcyjne
  • Uwielbia dostawać darmowe próbki produktów kosmetycznych
  • Nigdy nie bierze ze sobą parasola
  • Kiedyś zgubił buta podczas występu z Miracle
  • Uwielbia lody i czekoladę
  • Przez jakiś czas grał na trójkącie w szkolnej orkiestrze
  • Dużo śpi, potrafi przespać 18 godzin
  • Nigdy nie prasuje nowych jeansów i zanim je wypierze nosi je jak najdłużej może
  • Jego ulubiony kolor to fioletowy
  • Lubi pisać teksty piosenek
  • Jego ulubiony serial telewizyjny to Prison Break
  • Śpi w jedwabnych piżamach
  • Ma lekki strach przed szpitalami
  • Jest ulubionym młodszym „bratem” (dongsaeng) Donghae
  • Dla SuJu jest jak matka
  • Uwielbia oglądać Kubusia Puchatka
  • Za czasów szkolnych był trochę pyzaty
  • Jest dobry w robieniu kilku rzeczy na raz
  • Jest wielkim fanboyem SNSD
  • Kangin: „Wooki wygląda niewinnie, ale jest na prawdę bezczelny”
  • Oryginalnie nie miał być w SuJu. W ostatniej chwili ktoś został wyrzucony i Ryeowook go zastąpił
  • Lubi gdy dziewczyna ma ładną szyję
  • Nie potrafi biegać
  • Ponieważ wygląda na maknae (a nim nie jest), jedno z jego przezwisk to „wieczny maknae”
  • Jego grupa krwi to 0
  • Jest jedynakiem
  • Jest jednym z najwrażliwszych członków zespołu i łatwo można doprowadzić go do płaczu
  • Kiedy wypije za dużo, bardzo często mówi wszystkim „Saranhae” (Kocham Cię)
  • Jest najniższym członkiem zespołu
  • Jego mama czasami się denerwuje, kiedy słyszy, że Ryeowook dobrze gotuje, bo jak twierdzi „wysłałam Cię tam, żebyś śpiewał, a nie gotował”
  • Jest praworęczny
  • Bardzo lubi układać puzzle
  • Często zwraca się po radę do Sungmina
  • Bardzo troszczy się o E.L.Fy i zawsze chce, żeby były bezpieczne i zdrowe
  • Kiedy inni członkowie zespołu mają jedzą jakiś owoc, Wookie kroi je dla nich
  • Zgrzyta zębami podczas snu
  • Jego fani nieoficjalnie nazywają się Ryeosomnias
Reklamy

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s