Shindong (Super Junior)

shindong.jpg

Profil

  • Sceniczne imię: Shindong
  • Prawdziwe Imię : Shin Dong Hee (신동희)
  • Data urodzenia: 28 Września 1985
  • Miejsce urodzenia: Mungyeong Korea Południowa
  • Wzrost: 178 cm
  • Waga: 90 kg
  • Typ krwi: 0
  • Pozycja w zespole:Prowadzący raper, prowadzący tańcerz
  • Hobby:Taniec, fotografia
  • Zespół: Super Junior

Dyskografia

Digital Single

  • [2007.10.17] DJ Putsagwa REMIX
  • [2011.01.16] Haejuseyo (해주세요) (Leeteuk & Shindong)

Współpraca

  • [2008.02.22] Single Dad in Love OST (#5 Uljima (feat.Bongi))
  • [2010.12.30] Girls’ Generation – The 1st Asia Tour Concert „Into the New World” (#11 Joheun Saram Isseumyeon Sogaesikyeojwo (Yoona feat. Eunhyuk & Shindong))

Filmografia

Dramy

  • [2008] Single Dad in Love
  • [2009] Queen of Housewives
  • [2010] Dr. Champ
  • [2010] All My Love

Filmy

  • [2007] Attack on the Pin-Up Boys
  • [2011] Alpha and Omega

Telewizja

  • [2006] M Countdown
  • [2007] KMTV DJ Green Apple Sound
  •  [2007] Kiss! Kiss!children’s show
  • [2007] Goldfish
  • [2008] Unbelievable Outing Season 3
  •  [2008] Idol Show
  • [2009] Find It! Green Gold
  • [2009] King of the Ring

Teledysk, w którym wystąpił

  • [2007] Magolpy „Flight Girl”

Ciekawostki

  • Jego ulubiony kolor to fioletowy
  • Jest znany jako poprawiacz humoru w zespole
  • Jest również znany jako „miś Super Junior”
  • Jego grupa krwi to 0
  • Ma młodszą siostrę
  • Ma swój skuter, którego nazywa Kkollie
  • Ma nawyk zdejmowania swoich ubrań w nocy kiedy śpi
  • Raz sprzątaczka zobaczyła go nago i zaskoczona uciekła
  • Chciałby się pozbyć tego nawyku, ale nie wie jak
  • Dostał się do SM przechodząc przesłuchanie w sekcji dla komików
  • Chrapie podczas snu i tego chrapania boi się Donghae
  • Często obraża się na Donghae za to, że zabiera mu koszulki i używa ich jako koca
  • Parę razy został odrzucony gdy pytał się kilku celebrytek o numer telefonu
  • Ze wszystkich członków zespołu to on przeżył najwcześniej swój pierwszy pocałunek (miał 14 lat)
  • Kiedyś usłyszał jak dwie dziewczyny idące za nim zastanawiały się czy to na prawdę widzą Shindonga z SuJu i jedna z nich stwierdziła stanowczo, że to nie on
  • Często kupuje ubrania w internecie, ponieważ jego rozmiar nie zawsze jest dostępny i kiedy tak się okazuje czuje się zawstydzony
  • Kiedy przyszedł na przesłuchanie zobaczył Yunho i chciał mu zrobić zdjęcie po kryjomu (udawał, że rozmawia z kimś przez telefon), ale i tak został na tym przyłapany
  • Nie umie pływać
  • Na ramieniu ma tatuaż z napisem A friend in need is a friend indeed 
  • Kiedy jest na diecie mówi o jedzeniu przez sen
  • Razem z Eunhyukiem układał choreografie dla niektórych piosenek zespołu
  • Nie potrafi stanąć na rękach
  • Lubi robić innym kawały
  • Jest bardzo rozciągnięty (oprócz mięśni brzucha)
  • Ma dziewczynę, nie celebrytkę, która nazywa się Nori
  • Jego fani nazywają się Piglets (Prosiaczki), ponieważ na niego mówi się Kubuś Puchatek
  • Często jeździ swoim skuterem z Sungminem
  • W jednym z programów Super Junior konkurowali o to, który z nich najszybciej bierze prysznic. Shindong przebił wynik Siwona (pół minuty) i zrobił to w 27 sekund
  • Razem z Eunhyukiem został kiedyś zostawiony przez resztę zespołu i ekipę

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s