Yesung (Super Junior)

07_a53b4dcd.jpg

Profil

  • Sceniczne imię: Yesung (예성)
  • Prawdziwe Imię : Kim Jong Woon (김종운)
  • Data urodzenia: 24 sierpnia 1984
  • Miejsce urodzenia: Cheonahn, Chungcheongnam-do, Korea Południowa.
  • Grupa krwi: AB
  • Wzrost: 178 cm
  • Waga: 64 kg
  • Pozycja w zespole: Główny wokalista
  • Hobby:słuchanie muzyki, oglądanie filmów, czytanie, śpiewanie

Dyskografia

Mini Albumy

  • [2016] Here I Am

OST

  • [2008] ‚Love Really Hurts’ – Tazza OST
  • [2010] ‚For One Day’ – Warrior Baek Dong Soo OST
  • [2010] ‚I Love You’ – President OST, ft. Luna f(x)
  • [2010] ‚It Has To Be You’ – Cinderella’s Sister OST
  • [2011] ‚Waiting For You ‚– Paradise Ranch OST
  • [2012] ‚Blind For Love’ –  The King of Dramas OST
  • [2012] ‚Her Over Flowers’ –  I Do, I Do OST
  • [2013] ‚Gray Paper’ – That Winter, The Wind Blows OST

Filmografia

Programy TV

  • [2006] Super Junior Mini-Drama
  • [2006] Mystery 6
  • [2006] Super Junior Full House
  • [2007-2008] Exploradores del Cuerpo Humano con Super Junior
  • [2008] Idol Army Season 1
  • [2008] Unbelievable Outing Season 3
  • [2008-2010] Star Golden Bell
  • [2010] Night Star
  • [2010-2011] Super Junior’s Foresight
  • [2010-2011] Love Chaser
  • [2010-2011] Let’s Go Dream Team Season 2 (Ep. 33 y 98)
  • [2011] The Beatles Code (Ep. 53-54)
  • [2011] Go Show ( Ep. 31)
  • [2011] Come to Play (Ep. 320 y 344)
  • [2011] Immortal Song 2
  • [2011] Oh My School ( Ep. 26)
  • [2011] Happy Together Season 3 (Ep. 200)
  • [2011-2012] Strong Heart (Ep. 92-93, 153-154)
  • [2012] Shinhwa Broadcast (Ep. 28-29)
  • [2012] Saturday Night Live Korea 2
  • [2012] The Beatles Code Season 2 (Ep. 20-21)

Teatr

  • [2010] Namhansanseong
  • [2010] Hong Gildong
  • [2010] Spamalot

Filmy

  • [2007] Attack on the Pin-Up Boys
  • [2011] Super Show 3 3D
  • [2012] I AM.

Koncerty

  • The Agit: Yesung – Sweet Coffee (2016)
  • Super Junior Yesung Japan Tour: Books (2016)

Ciekawostki

  • Jego imię sceniczne oznacza „głos niczym sztuka”
  • Trafił do szpitala po tym jak zemdlał po przebiegnięciu 70 km w maratonie dobroczynnym
  • Musiałbyć również hispotalizowany po tym jak upadł z 1.5m sceny
  • Jest wycinany z telewizyjnych show, bo gada za dużo
  • Kiedyś mówił bez przerwy przez 2 godziny, ale producen wyciął 90% jego wypowiedzi, czego Yesung nie może zapomnieć do dziś
  • Jego ulubiona pora roku to jesień
  • Ma małe palce u dłoni
  • Miał swojego żółwia, którego nazwał Ddangkoma, ale oddał go do ZOO
  • Obecnie ma dwa żółwie
  • Przeżył swój pierwszy pocałunek w drugiej klasie liceum
  • Potrafi perfekcyjnie naśladować Kangina, Donghae i Siwona
  • Nie może pić alkoholu
  • Zawsze zapomina wziąć ze sobą ręcznika, gdy idzie pod prysznic. I nigdy nie poprosi kogoś, żeby mu go podał, tylko sam po niego wyjdzie, nie mając niczego na sobie
  • Zazdrości Siwonowi ciała
  • Jego grupa krwi to AB
  • Jego ulubiony kolor to czerwony
  • Ma pieska, który nazywa się Kkoming
  • W podróż poślubną chciałby pojechać do Kanady
  • Nie jada za dużo
  • Bardzo się wierci podczas snu i przemieszcza się ze swojego łóżka na łóżka innych członków zespołu
  • Ma kolekcję naszyjników, bransoletek i innych błyskotek, które kosztują fortunę
  • Lubi dziewczyny z niewinnym usposobieniem
  • Po przejściu na emeryturę chciałby założyć własny biznes
  • W urodziny Yesunga, jego rodzice przyszli do stacji telewizyjnej. Ale nie dla swojego syna, tylko żeby zobaczyć comeback Shin Hyesunga
  • Kiedy był mały kolekcjonował robaki
  • Ma młodszego brata, który nazywa się Jongjin
  • Ma dość specyficzny styl, jeśli chodzi o improwizację taneczną
  • Bardzo często publikuje selci na swoim twitterze
  • Kupił restauracje dla swoich rodziców, która nazywała się Baptol i była położona w Hongdae, ale w 2011 ją zamknął
  • Później kupił kawiarnię dla swojej mamy (Handel i Gretel), która znajduje się zaraz obok budynku KBS Yeuido
  • Nie tak dawno ufundował swojemu tacie sklep optyczny i Yesung promuje go wraz z innymi członkami zespołu, nosząc okulary z tego sklepu
  • Jest liderem podgrupy Super Junior K.R.Y
  • Często śpiewa piosenki przeznaczone do dram
  • Inni członkowie zespołu często mu dokuczają, a najczęściej robi to Kangin
  • M.in śmieją się z tego, że ma dużą głowę
  • Jego ideał: prosta dziewczyna, z uroczą buzią i niewinną osobowością
  • Lubi dotykać i szczypać twarz Kyuhyuna
  • Ma dziwny nawyk dotykania philtrium (inaczej rynienka podnosowa, znajduje się pomiędzy nosem a górną wargą) innych osób
  • Te dziwne zachowania odziedziczył po swojej mamie, która lubi przychodzić z rana do dormu Super Junior i całować wszystkich z osobna
  • Jest wybredny
  • Bardzo kocha swoją rodzinę i kiedy ma czas wolny, to spotyka się z rodzicami i bratem
  • Ma słaby wzrok i w młodości nosił okulary
  • Ma łaskotki, co często wykorzystuje Kyuhyun
  • Potrafi robić kilka rzeczy na raz
  • Bardzo lubi oglądać filmy i często poleca niektóre na swoim twitterze
  • Roztacza wokół siebie dziwną aurę. Siwon twierdzi, że kiedy Yesung jest w pobliżu możesz poczuć zimno na plecach
  • Lubi przytulać ludzi od tyłu
  • Często gawędzi sobie ze swoim psem
  • Często zdarza mu się zapomnieć tekstu piosenki, dlatego gdy śpiewa w radiu ma ze sobą kartkę z tekstem
  • Jego ulubiona aktorka to Moon Geun Young, dlatego bardzo cieszył się, że zaśpiewa piosenkę na OST do Cinderella Story
  • Ma najwięcej fanów w Japonii z (okładka z nim ze specjalnego japońskiego albumu SuJu sprzedała się najszybciej razem z okładką Siwona)
  • Pije bardzo dużą ilość napoi energetycznych przed wyjściem na scenę
  • Potrafi zasnąć wszędzie, w niewygodnych pozach i dziwnych miejscach
  • Nie jest pewny siebie, często inni członkowie zespołu, a szczególnie lider, muszą mu mówić, że „odwalił dobrą robotę”
  • Jego prawdziwe imię oznacza chmurę, dlatego jego fani też się tak nazywają
  • Ma wąskie ramiona, reszta zespołu śmieje się z niego, że wyglądają dziewczęco
  • Trenował przez 5 lat przed debiutem
  • W samolocie często siedzi obok Leeteuka
  • Jest nieobliczalny
  • Nie jest najlepszy, jeśli chodzi o język angielski. Twierdzi, że jest Koreańczykiem, więc nie potrzebny mu inny język
  • Jest wrażliwy podczas snu i bardzo łatwo go obudzić
  • Przez to, że lubi oglądać filmy, chciały zagrać w jakiejś dramie
  • Lubi zmieniać kolor włosów

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s