Kyuhyun (Super Junior)

02_933c3298.jpg

Profil

  • Sceniczne imię: Kyuhyun
  • Prawdziwe imię: Cho Kyu Hyun
  • Data urodzenia: 03 lutego 1988
  • Miejsce urodzenia: Seul Korea Południowa
  • Grupa krwi: A
  • Wzrost: 180cm
  • Waga: 68 kg
  • Pozycja w zespole: Główny wokal, wspierający tancerz i maknae
  • Hobby: Śpiewanie, oglądanie filmów oraz słuchanie muzyki.

Dyskografia

Mini albumy

  • [2014.11.13] At Gwanghwamun

OST

  • [2015] ‚The Time We Were In Love’ – The Time We Were Not In Love OST
  • [2015] ‚Till I Reach Your Star ‚– Ho Goo’s Love OST
  • [2012] ‚Just Once’  – The Great Seer OST
  • [2012] ‚To The Beautiful You’ (feat. Tiffany) – To the Beautiful You OST
  • [2012] ‚Rain of Blades’ – Soldier OST
  • [2011] ‚The Way To Break Up’ – Poseidon OST
  • [2010] ‚Biting My Lips (ft. Sungmin i Ryeowook) – President OST
  • [2010] ‚Hope Is A Dream That Doesn’t Sleep’ – King of Baking, Kim Tak Goo OST
  • [2010] ‚Listen… To You’ – Pasta OST
  • [2006] ‚Smile’ – Hyena OST

Filmografia

Dramy

  • [2009] Stage Of Youth (gościnnie)

Programy TV

  • [2009] Love Family
  • [2009] Intimate Note
  • [2009] Star Golden Bell
  • [2009] Music Travel LaLaLa
  • [2010] Music Garage
  • [2010] Quiz! Change The World
  • [2010] SHINPD (SBS, 2010)
  • [2010] Star Dance Battle
  • [2010] Good Morning Talk Show
  • [2010] Youth Alkkagi
  • [2010] The Muzit
  • [2010] Radio Star
  • [2011] Radio Star (jako MC)
  • [2011] The Beatles Code
  • [2011] CulTwo Show
  • [2011] 1000 Songs Challange
  • [2011] Immortal Song 2
  • [2011] Vitamin
  • [2011] Idol Sport championshi
  • [2011] Hallyu Olympic
  • [2011] Love Request
  • [2012] Weekly Idol (Ep 60-61)
  • [2012] Shinhwa Broadcast
  • [2012] Star Life Theater
  • [2012] Taxi
  • [2012] Saturday Night Live
  • [2012] We Got Married (China, 1 odc) – z Lou Yi Xiao
  • [2012] 1 VS 100
  • [2012] Come to Play
  • [2012] Hello Counselor
  • [2012] The Beatles Code Season 2
  • [2012] Do Dream
  • [2012] Sponge Zero
  • [2012] Mnet Wide Open Studio
  • [2013] Mamma Mia (jako MC)
  • [2013] Happy Together Season 3 – z Henrym
  • [2014] A Song for You 3 (Ep. 14-15)
  • [2014] Star Gazing – z Leeteuk, Shindong, Eunhyuk i Ryeowook
  • [2014] Super Star K6 (gościnnie jako jury)
  • [2014] Strongest Group/The Ultimate Group/最强天团 (JSTV China; )
  • [2014] The Genius 2 Ep. 10) – z Shindong, Sungmin i Eunhyuk
  • [2014] Weekly Idol (Ep. 116) z Henrym
  • [ 2014] Happy Together Season 3
  • [2014] Brave Writers – z Zhou Mi
  • [2014] Abnormal Summit – z Eunhyuk
  • [2014] Running Man (Ep. 221) – z Leeteuk
  • [2014] 100 People 100 Songs – z Kangin
  • [2015] Exciting India – z Changmin, Minho, Jonghyun, Sunggyu i Suho
  • [2015] SurpLINEs – z Leeteuk i Eunhyuk
  • [2015] Super Star K7 (gościnnie jako jury)

Ciekawostki

  • Ma siostrę, starszą o 3 lata, która nazywa się Cho Ara
  • Podobają mu się dziewczyny w typie Kim TaeHee
  • Został dodany do zespołu jako 13 osoba, zaraz przed świętowaniem 200 dnia przez Super Junior
  • W 2007 wziął udział w wypadku samochodowym (razem z Leeteukiem, Shindongiem, Eynhyukiem i dwójką managerów) i odniósł najpoważniejsze obrażenia (złamane biodro, połamane żebra, siniaki i zadrapania na twarzy)
  • Po tym wypadku schudł 20 kg
  • Przez 8 miesięcy nie miał swojego łóżka w dormie
  • Fani chcieli mu kupić łóżko
  • Uwielbia oglądać historyczne dramy
  • Jego ulubione kolory to czarny i biały
  • Uwielbia wyłaniać sekrety i kompromitować swoich hyungów w programach rozrywkowych
  • Jego ukochaną grą jest Starcraft
  • Jest bardzo dobry z matematyki
  • W liceum dostał medal na olimpiadzie matematycznej
  • Nie lubi warzyw
  • Podobają mu się dziewczyny z krótkimi włosami
  • Nie potrafi gotować
  • Jego ulubione piosenki Super Junior to Disco Drive i Believe
  • Jego ulubione jedzenie to owoce morza i wieprzowina
  • Chrapie przez sen
  • W wywiadach często mówi, że spędza swój wolny czas czytając, z czym nie zgadza się reszta zespołu
  • Za czasów szkolnych mówił swoim kolegom, że nie może wyjść z domu, po to, żeby w nim zostać i pograć
  • Kiedyś chciał dostać od rodziców większy prezent na gwiazdkę, więc zamiast skarpetek, powiesił obok łóżka swoje spodnie
  • Nie lubi pokazywać swojego brzucha, bo ma na nim bliznę po wypadku samochodowym
  • Rodzice bardzo go rozpieszczali, a jego siostrę trzymali krótko
  • Jego ulubione filmy to The Big SwindleJumong i Lovers in Paris
  • Słynie z „ostrego języka”, czasami nawet Kangin nie potrafi mu odpowiedzieć
  • Jego motto to Nie słuchaj innych
  • Jego kobieca partnerka do grania to Sunny z SNSD
  • Jego klata jest jak niebo: nie jesteśmy pewni czy istnieje, ale mamy nadzieję, że kiedyś ją zobaczymy
  • Ma wielki tyłek, który chowa pod długimi koszulkami i sweterkami
  • Jego grupa krwi to A
  • „Jestem zły, ale hyungowie i fani i tak mnie kochają”
  • Lubi grać na klarnecie
  • Jest blisko z Victorią z f(x)
  • Jego najlepszym przyjacielem jest Changmin z TVXQ!
  • Uwielbia wino
  • Potrafi grać na pianinie
  • Kocha śnieg
  • Byłby pod wrażeniem, gdyby dziewczyna zapłaciła za siebie na randce
  • Lubi gdy reszta zespołu się o niego troszczy
  • W jego pokoju zawsze jest bałagan, dlatego nie pokazuje go w żadnym programie
  • Kiedy zacznie się śmiać to nie może przestać, co bardzo go męczy
  • Jest krótkowidzem, dlatego musi nosić okulary/soczewki
  • Kiedy mu się nudzi, lubi niepokoić Yesunga, zadając mu trudne pytania z matematyki
  • Zagrał w dwóch musicalach (Catch Me If You Can, The Three Musketeers)
  • Był bramkarzem w szkolnej drużynie piłki nożnej
  • Jest blisko z Jayem Parkiem (od czasu wspólnego uczestnictwa w Champions Immortal Song)
  • Jego okres treningu wynosił tylko 3 miesiące
  • Lubi popychać, klepać i szturchać innych
  • Prawdopodobnie nie pójdzie do wojska, z powodu swoich problemów zdrowotnych
  • Jego fani nieoficjalnie nazywają się Gamers/Kyuties/SparKYU /Secret

 

Reklamy

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s