Leeteuk (Super Junior)

04_04e49f03

Profil

  • Sceniczne imię: Leeteuk (이특)
  • Prawdziwe Imię: Park Jung Su (박정수)
  • Pozycja w zespole: Lider, wokalista, raper
  • Data urodzenia: 01 lipca 1983
  • Miejsce urodzenia: Seul, Korea Południowa
  • Grupa krwi: A
  • Wzrost: 178cm
  • Waga: 59 kg
  • Rodzina: Mama i siostra
  • Hobby: Słuchanie muzyki, Śpiewanie, Komponowanie, Internet

Dyskografia

Digital Single:

  • [2011.01.16] Haejuseyo  (Leeteuk & Shindong)
  • [2011.01.30] Ilbam Oneureul Jeulgyeora Ballad Project  (Krystal & Leeteuk)
  • [2011.05.16] Ice Cream (JOO & Leeteuk)
  • [2011.06.24] KBS COOL FM Gaeguk 46 Junyeon Teukbyeol Gihoek Eumban   (THE KOXX, Lee Hyun Woo, Choi Kang Hee, Danny Ahn & Super Junior Leeteuk & Eunhyuk)
  • [2012.01.03] History of the Salaryman OST Part.2  (Leeteuk & Key)
  • [2016] ‚My Hero’ – SM STADION (Leeteuk, Suho, Kassy)

Filmografia

Telewizja

  • [2005-2006] Super Junior Show
  • [2006] Super Junior Mini-Drama
  • [2006] Super Junior Adonis camp
  • [2006] Mystery 6
  • [2006] Super Junior Full House
  • [2007] Idol World Ep. 6-13) Con Super Junior T
  • [2007-2008] Explorando el Cuerpo Humano
  • [2008] Idol Army Season 1, Con Super Junior Happy
  • [2008] Unbelievable Outing Season 3
  • [2008-2009] Star Golden Bell (Ep. 188,200,217,229,241)
  • [2009-2012] Strong Heart
  • [2010-2011] Come to Play (Ep. 291,305,320,344)
  • [2010] Star Golden Bell Season 2 (Ep. 6)
  • [2010-2011] Super Junior’s Foresight
  • [2010-2011] Let’s Go Dream Team Season 2 (Ep. 33,87,98)
  • [2010-2011] Love Chaser
  • [2010-2011] Happy Together Season 3 (Ep. 152,200)
  • [2011] Hello Baby! Season 4, Con SISTAR
  • [2011-2012] Star King
  • [2011-2012] We Got Married Season 4, Con Kang Sora
  • [2012] Weekly Idol (Ep 60-61)
  • [2012] Saturday Night Live Korea 2
  • [2012] Star Life Theater
  • [2014] Running man
  • [2015] I Can See You Voice
  • [2015] Match Made in Haeven
  • [2015] White Swan
  • [2015] The Mickez Mouse Club
  • [2015] Running Man
  • [2016] Hidden Camera Shot Battle
  • [2016] Weekly Idol
  • [2016] Law Of the Jungle

Radio

  • [2006 – Current] Super Junior Kiss the Radio

Dramy

  • [2000] All About Eve (gościnnie)
  • [2005] Rainbow Romance (gościnnie)
  • [2010-2011] All My Love (gościnnie)
  • [2011] The Women Of Our Home (gościnnie)
  • [2011] Dream High (gościnnie – Episodio 13)
  • [2012] Salamander Guru And The Shadows (gościnnie)

Filmy

  • [2007] Attack On The Pin-Up Boys
  •  [2012] I AM.

MC

  • [2005.09] Dong Bang Shin Ki Show Case
  • [2006.11] V6 Fan Meeting in Korea

Ciekawostki

  • Chciał mieć jakiś fajny pseudonim sceniczny, jak KangTa. CEO SM zaproponował mu KangSu (co oznacza „czas na deszcz”), ale mu się nie spodobało i ostatecznie wybrał sobie imię Leeteuk (które oznacza „specjalny”)
  • Jego twarz jest prawie identyczna jak twarz jego taty
  • Bardzo kocha dzieci
  • Nigdy nie pozwoli kobiecie zapłacić na randce
  • Miał złamane serce, bo został kiedyś odrzucony przez dziewczynę, która niestety miała już chłopaka
  • Po wypadku w 2007 roku miał założonych ponad 170 szwów, ale udało mu się szybko wyzdrowieć
  • Został wybrany na lidera SuJu, ponieważ jest najstarszy
  • Niektórzy członkowie zespołu twierdzą, że Leeteuk nie pasuje na lidera, ponieważ czasami zachowuje się najdziecinniej z nich wszystkich
  • Jest mocno-średni jeśli chodzi o język angielski, ale dobrze radzi sobie z malajskim (podobno dlatego, że jest popularny w Malezji)
  • W przyszłości, kiedy Super Junior się rozpadnie, chce zostać producentem muzycznym
  • Podczas kręcenia mv do Rokkugo został poproszony o pocałowanie Heechula. Na początku spanikował, ale ostatecznie to zrobił
  • Miał wadę wzroku, ale udał się na zabiek laserowy i teraz nosi soczewki lub okulary tylko ze względów estetycznych
  • Ma swoją autorską metodę budzenia reszty zespołu. Mianowicie bierze wodę w usta i na nich pluje
  • Lubi deszcz
  • Jest bardzo wrażliwy, łatwo doprowadzić go do płaczu
  • Lubi muzykę klasyczną
  • Chciałby wyjść za któregoś ELFa i zaprosić wszystkie inne ELFy na wesele
  • Jest dość oszczędną osobą
  • Siwon twierdzi, że Leeteuk ma dwie osobowości. Raz jest męski, a raz się wygłupia. Dlatego reszta zespołu, kiedy jest zestresowana idzie do niego po dawkę śmiechu
  • Jego idealna dziewczyna powinna być uprzejma, lojalna i sympatyczna
  • Bardzo lubi biały kolor. Na występach musi mieć na sobie coś białego, nawet jeśli cały jego outfit jest czarny, to ma na sobie chociaż białą bieliznę
  • Już w wieku 13 lat został trainee
  • Dałby 100 listów miłosnych i 100 róż swojej dziewczynie w 100 dniu ich związku (niektóre źródła podają, że faktycznie to zrobił dla swojej dziewczyny)
  • Łatwo się przewraca kiedy jest bardzo zmęczony
  • Jego pierwszy pocałunek miał miejsce w budce telefonicznej, w nocy, podczas deszczu
  • Był bardzo przywiązany do swojego dziadka, który był jego przyjacielem i wsparciem.
  • Chciałby poznać ducha swojego dziadka
  • Często wyolbrzymia krzywdy jakie mu się dzieją, żeby ludzie mu współczuli
  • Ma starszą siostrę, która jest aktorką i nazywa się Park In Young
  • W praktycznie każdym variety w którym brało udział Super Junior, Leeteuk zostawał gościnnym MC
  • Często oszczędza swoje pieniądze, zapisując je na koncie swojej mamy
  • Kiedy się uśmiecha ma tylko jeden dołeczek, z lewej strony
  • „Bez ELFów jestem jak pusta muszla. Zawsze będę je kochał, nawet jeśli w końcu zapomną o Super Junior”
  • Razem z Shindongiem byli pierwszymi celebrytami, który odwiedzili dorm SNSD
  • Szybko się denerwuje, jeśli dochodzą do niego jakieś negatywne informacje odnośnie Super Junior
  • Urodził się w deszczowy dzień, dlatego mówią o nim „anioł, który zstąpił z nieba” (w Korei chyba jest jakiś przesąd odnośnie tego, że anioły przychodzą na ziemię w deszczowe dni)
  • Podobno dużo pierdział podczas nagrań w radiu Sukira, ale później zaprzeczał wszystkiemu i mówił, że to beatboxing
  • Nie jest najlepszym kierowcą
  • Przed debiutem miał w zwyczaju odpowiadać na wszystkie wiadomości, które dostawał na cyworld
  • Jego fani nieoficjalnie nazywają się Angels
Advertisements

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s