Donghae (Super Junior)

 

09_5cf22dde.jpg

Profil

  • Sceniczne imię: Donghae (동해)
  • Prawdziwe imię: Lee Dong Hae (이동해)
  • Data urodzenia: 15 października 1986
  • Miejsce urodzenia: Mokpo, Jeollanam-do, Korea Południowa
  • Grupa krwi: A
  • Wzrost: 175cm
  • Waga: 60 kg
  • Pozycja w zespole: Prowadzący wokalista, prowadzący tancerz oraz raper
  • Hobby: taniec, sport, śpiewanie, oglądanie filmów

Dyskografia

Single

  • [2007] ‚Spokes Man’ – The 2nd Asia Tour Concert Album ‚O’ (TVXQ ft. Donghae)
  • [2011] ‚Only U’ – Only U (As One ft. Donghae)
  • [2011] ‚Dreams Come True’ – Asian Song Festival 2011 with UNICEF (Donghae ft. Seohyun)

OST

  • [2009] ‚Happy Bubble’ – Happy Bubble OST (Donghae, Kyuhyun, Han Ji Min)
  • [2010] ‚Just Like Now’ – It’s Okay, Daddy’s Girl OST (Donghae ft. Ryeowook)
  • [2011] ‚This is Love’ – Skin Beat! OST (Donghae ft. Henry Lau)
  • [2012] ‚Please Don’t’ – Ms Panda and Mr Hedgehog OST
  • [2012] ‚Don’t Go’ – Ms Panda and Mr Hedgehog OST

Filmografia

Filmy

  • [2007] Attack On The Pin-Up Boys
  • [2012] I AM
  • [2014] Rumor

Dramy

  • [2010-2011] It’s Okay, Daddy’s Girl
  • [2011-2012] Skip Beat!
  • [2012] Ms Panda and Mr Hedgehog
  • [2014] God’s Quiz – Sezon 4

Występy w telewizji

  • Star Life Theater (KBS, 2012)
  • Saturday Night Live Korea 2 (tvN, 2012)
  • The Beatles Code (Mnet, 2011, Ep. 53-54)
  • Super Junior’s Foresight (MBC, 2011, Ep. 17)
  • Let’s Go Dream Team Season 2 (KBS, 2010-2011, Ep. 33,41,42,98)
  • Star Golden Bell Season 2 (KBS, 2010, Ep. 6)
  • Night Star (KBS, 2010, Ep. 5)
  • Come to Play (MBC, 2009-2011, Ep. 231,291,362)
  • Star Golden Bell (KBS, 2009-2010, Ep. 231,236,272)
  • Unbelievable Outing Season 3 (Comedy TV, 2008)
  • Explorando el Cuerpo Humano (SBS, 2007-2008)
  • Super Summer (Mnet, 2007) z Siwon i Kibum
  • Super Junior Mini-Drama (Mnet, 2006)
  • Super Junior Adonis camp (KM, 2006)
  • Mystery 6 (Mnet, 2006)
  • Super Junior Full House (SBS, 2006)
  • Real Romance Love Letter Season 3 (SBS, 2006) z Siwon
  • Super Junior Show (KM, 2005-2006)
  • Real Romance Love Letter Season 2 (SBS, 2005)

Ciekawostki

  • Lubi dziewczyny z jedwabistymi włosami
  • Gdyby miał dziewczynę, chciałby ją zabrać na przejażdżkę po Mokpo (jego rodzinne miasto)
  • Chciałby mieć dziewczynę z ładnym czołem, żeby miał ochotę je pocałować za każdym razem gdy je widzi
  • Lubi jak mówią na niego „Książe”
  • Lubi oglądać filmy, szczególnie te po angielsku
  • Lubi próbować mówić po angielsku
  • Boi się duchów, dlatego zasypia z lampką
  • Ma bardzo dobry kontakt z BoA. Jest jego przyjaciółką.
  • Kyuhyun twierdzi, że „Donghae zawsze tańczy tak, jakby chciał rozwalić scenę”, ponieważ używa wiele energii podczas tańca
  • Chciałby, żeby jego przyszła żona budziła go rano słodkim całusem i robiła mu kanapki na śniadanie
  • Nie lubi być sam, dlatego często Eunhyuk mu towarzyszy
  • Uwielbia skinship. Przytula się do ludzi, żeby ich obudzić
  • Zostanie piosenkarzem było marzeniem jego ojca. On gdy był mały chciał zostać piłkarzem
  • Bardzo kocha swojego tatę, na pierwszym Super Show zaśpiewał dla niego piosenkę, a podczas którejś gali zadedykował mu nagrodę
  • Był psotnym dzieckiem, lubił podbiegać do drzwi sąsiadów, naciskać na dzwonek i uciekać
  • Nigdy nie zdejmuje bransoletki, którą nosi na lewej ręce. Została mu ona podarowana przez mamę.
  • Jego idealna dziewczyna powinna umieć zrobić dla niego zupę z wodorostów
  • Nie lubi słodyczy (chociaż w EOHB powiedział, że bardzo je lubi)
  • Uwielbia szczeniaczki, ma swojego psa o imieniu Bada
  • Uwielbia imię Bada (które oznacza ocean) i pomijając to, że jego pies się tak nazywa, to chciałby tak nazwać swoje dziecko
  • Kiedy Kibum przyjechał do Korei, Donghae był pierwszą osobą, która go przytuliła
  • Był trainee przez 4 lata
  • Za czasów trainee przyjaźnił się z Eunhyukiem i Junsu (bo są w tym samym wieku)
  • Ponieważ Donghae łatwo jest doprowadzić do płaczu, ta dwójka lubiła mu dokuczać do momentu, aż ten zamykał się w łazience z płaczem
  • Ma również dobry kontakt z Yunho, ponieważ obydwaj pochodzą z tego samego miasta
  • Jest wrażliwy i bardzo często rozmyśla
  • Przed debiutem bardzo bał się podróży samolotem, dlatego nie wziął udziału w żadnej z 3 wycieczek szkolnych na wyspę Jeju
  • Jest bardzo wrażliwy, jeśli chodzi o otoczenie w którym zasypia. Potrafi nie przespać całej nocy, jeśli nie znajduje się w domu
  • Kiedyś obiecał swojemu tacie, że nie bacząc na okoliczności, nie wypije alkoholu
  • Niezależnie od tego ile zje, nie przytyje. Jeśli czuje, że może przytyć, to zaczyna ćwiczyć
  • Boi się chrapania Shindonga
  • Bardzo lubi czuć, że ktoś się o niego troszczy i się nim opiekuje
  • Nie lubi jeść samemu, zawsze ktoś musi jeść z nim
  • Nie lubi koloru różowego, ponieważ kiedyś na przeciwko jego łóżka znajdowała się szafa Sungmina, w której było pełno różowych rzeczy
  • Nie potrafi szukać informacji w internecie, nie wie nawet jak obsługiwać się wyszukiwarką na Naverze
  • Lubi kłaść swój podbródek na czyimś ramieniu
  • Jest jedyną osobą, która zna hasło Heechula na maila
  • Pojawił się w takich teledyskach jak: BoA – Key of Heart, Girls’ Generation – Kissing U, Zhang Li Yin – Moving On i Ariel Lin – Firefiles
  • W wolnym czasie lubi ćwiczyć swoje umiejętności wokalne
  • Bardzo lubi dzieci i szczeniaczki i chciałby zostać ojcem najszybciej jak to możliwe
  • Ma nawyk gryzienia swoich ust
  • Ma starszego brata, który nazywa się Donghwa
  • Jest ulubionym hyungiem Minho z SHINee
  • Kiedyś zadzwonił do mamy Yesunga i na niego naskarżył
  • Uwielbia owoce morza
  • Lubi brać telefon Yesunga, robić sobie zdjęcie i ustawiać je na tapetę
  • Nie wie jak zrobić balona z gumy do żucia
  • Delikatnie mówiąc nie jest najlepszym kierowcą
  • Jest psują, jeśli któryś członek zespołu ma nowy telefon, nie pozwalają Donghae go dotykać
  • Jest bardzo wrażliwy na łaskotki
  • Jest bardzo uprzejmy dla rodziców reszty zespołu i ma z nimi dobry kontakt
  • Wierzy w Świętego Mikołaja
  • Jeśli wybierze sobie jakąś dziewczynę, zrobi wszystko, żeby ją mieć
  • Jest bardzo bezpośredni
  • Słucha Sukiry, żeby sprawdzać, czy Leeteuk i Eunhyuk go obgadują
  • Czasami sam słucha (Sukiry) w swoim pokoju i się śmieje, wtedy ludzie myślą, że oszalał
  • Lubi kiedy ktoś się o niego troszczy. Strzepuje mu kurz z ubrania, szykuje lunch box. Jego idealna dziewczyna powinna też np. widząc, że ma przekrzywiony kołnierzyk, poprawić go
  • Często myśli o małżeństwie, chciałby się ożenić mając 31 lat
  • Jego ulubione filmy, to A walk to remember i Titanic 
  • Jest uzależniony od swojej komórki i chciałby wystąpić w reklamie jakiegoś telefonu komórkowego
  • Według Kyu, Donhgae byłby dobrym chłopakiem, ale nie mężem
  • „Jest dzieciakiem. Może to nie jest odpowiednie słowo, ale na prawdę jest bardzo niewinny. Jest niewinną i bezgrzeszną osobą.”
  • Gdyby miał młodszą siostrę, to przedstawiłby ją Henryemu
  • Wierzy w to, że jest najbardziej popularnym członkiem Super Junior
  • Jego fani nieoficjalnie nazywają się ELFish

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s