Sungmin (Super Junior)

20141014_seoulbeats_superjunior_sungmin2_愛晟敏-e1413273324436.jpg

Profil

  • Sceniczne imię: Sungmin
  • Prawdziwe imię: Lee Sung Min
  • Data urodzenia: 1 Stycznia 1986
  • Miejsce urodzenia: Ilsan Korea Południowa
  • Grupa krwi  A
  • Wzrost: 175 cm
  • Waga: 64 kg
  • Pozycja w zespole :Prowadzący wokalista i Prowadzący tancerz
  • Hobby:Sztuki walki, gra na instrumentach, śpiewanie, oglądanie filmów, jedzenie, spanie oraz nauka języków obcych

Dyskografia

OST

  • [2012.03.29] I Need a Fairy OST Part.2

Współpraca

  • [2010.10.15] Let’s go!

Filmografia

Dramy

  • [2004] Banjun Drama
  • [2005] Sisters of the Sea
  • [2010] President

Filmy

  • [2012] I AM.
  • [2007] Attack On The Pin-Up Boys

Telewizja

  • [2005-2006] Super Junior Show
  • [2006] Super Junior Full House
  • [2006] Mystery 6
  • [2006] Super Junior Adonis camp
  • [2006] Super Junior Mini-Drama
  • [2007] Idol World (Ep. 6-13) Con Super Junior T
  • [2007-2008] Explorando el Cuerpo Humano
  • [2008] Unbelievable Outing Season 3
  • [2008-2010] Star Golden Bell (Ep. 188,262,272)
  • [2009] Come to Play (Ep. 231)
  • [2009] Intimate Note (Ep. 24-25)
  • [2010] Night Star (Ep. 5)
  • [2010] Happy Together Season 3 (Ep. 176)
  • [2010-2011] Let’s Go Dream Team Season 2 (Ep. 33 y 98)
  • [2011] The Beatles Code (Ep. 53-54)
  • [2012] We Got Married – Pit a Pat Shake – Con Hyorin [1 Episodio]
  • [2008] Idol Army Season 1 – Con Super Junior Happy
  • [2012] Invincible Youth 2 (Ep. 24)
  • [2012] The Beatles Code Season 2 (Ep. 20-21)
  • [2012] Saturday Night Live Korea 2
  • [2012] Star Life Theater
  • [2012] Shinhwa Broadcast (Ep. 28-29)
  • [2012-2013] High Society (Ep. 54-56)
  • [2014] The Genius 2 (Ep. 10) – Shindong, Eunhyuk y Kyuhyun

Teatr:

  • [2009] Akilla
  • [2010] Hong Gildong

Ciekawostki

  • Ma młodszego brata, który nazywa się Sungjin
  • Uwielbia akcesoria wybrane mu przez jego bliskich
  • Myślał kiedyś o tym, żeby zmienić kolor włosów na różowy, ale otworzył swoją szafę i zobaczył, że ma dużo różowych ubrań, więc zmienił zdanie
  • Na małym palcu zawsze ma złoty pierścionek
  • Ma świra na punkcie różowego koloru
  • Uczył się chińskich sztuk walki i jest w tym bardzo dobry
  • Powiedział swoim starszym fankom, że mogą na niego mówić oppa, jeśli jest im tak wygodniej
  • W wolnym czasie lubi grać na pianinie
  • Twierdzi, że jego słodkość jest naturalna i nie potrafi zrobić aegyo na zawołanie
  • Najważniejszą rzeczą dla niego jest rodzina
  • Lubi dziewczyny niższe od niego (ideał – 158cm), urocze, które ładnie śpiewają albo interesują się muzyką
  • Lubi gotować dla członków zespołu
  • Kiedy zapytano go, jaką ma osobowość to odpowiedział, że jest potulny
  • Tata Kyuhyuna stwierdził, że Sungmin jest przystojny
  • Nie lubi dostawać drogich prezentów (kiedy dostał laptopa od strony fanowskiej, odesłał go z powrotem)
  • To on nauczył Sunny grać na gitarze
  • Nie potrafi opowiadać kawałów
  • Zazdrości Kyuhyunowi zdolności wokalnych
  • Potrafi zasnąć w 3 sekundy
  • Jego grupa krwi to A
  • Kiedy Leeteuk został zapytany o to, którego członka SuJu chciałby za dziewczynę, wybrał Sungmina, bo stwierdził, że uwielbia sposób w jaki robi aegyo
  • Uwielbia pić wino
  • Boli go widok krwi
  • Pierwszą płytą jaką sobie kupił był 3 album H.O.T
  • Był trainee przez 4 lata
  • Kiedy idzie na zakupy na nic nie spojrzy dwa razy
  • Chyba, że będzie to coś różowego
  • Studiował reżyserię
  • Przeniósł się z Seoul Infitute of Arts do Uniwersytetu Myonggi
  • Jego oczy są porównywane do oczu wilka
  • Jest bardzo popularny w Nihon
  • Uwielbia jeść dynie
  • Jego ulubione pory dnia, to te kiedy jest godzina np. 11:11, 12:12, 13:13 etc.
  • Jest oburęczny
  • Kiedy poproszono go o dokończenie zdania: „Super Junior jest…”, odpowiedział „…parkiem rozrywki”
  • Jego hobby to oglądanie filmów, sztuki walki, granie na instrumentach i fotografia
  • Jest bardzo skromną osobą
  • Członkowie zespołu mówią, że Sungmin jest słodki nawet gdy jest pijany
  • Ponoć potrzebuje tylko 4 godziny żeby się wyspać
  • Uwielbia grać na pianinie kiedy ma chwilę wolnego czasu
  • Jego ulubiony dzień tygodnia to piątek
  • Jego ulubione słowo to „Sarang” (Miłość)
  • Kiedy jest wśród facetów zachowuje się męsko, ale kiedy jest w towarzystwie kobiet, jest delikatny
  • Jest najbardziej oszczędny z SuJu
  • Dzięki niemu Donghae nienawidzi koloru różowego
  • Mówi płynnie po japońsku
  • Obgryza paznokcie
  • Jest bardzo miłosierny
  • Jest bardzo dokładny kiedy gotuje
  • Jego słabym punktem jest to, że nie potrafi wstrzymać śmiechu
  • Był bardzo pracowitym uczniem za czasów szkolnych
  • Jego najwyższy wynik w szkole to 98%, ale do najniższego nie chce się przyznać
  • Jest najbardziej elastyczny z zespołu
  • Ma zaburzenia obsesyjno-kompulsywne
  • Pierwszy raz pocałował się z… Eunhyukiem
  • Najważniejszą rzeczą dla niego jest rodzina
  • Urodził się w Nowy Rok (1 stycznia)
  • Jego fani nieoficjalnie nazywają się VitaMins

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s