Wendy (Red Velvet)

wendy05_B2F81B.jpg

Profil

  • Angielskie imię i nazwisko: Wendy Son
  • Koreańskie imię i nazwisko: Son Seung Wan
  • Pseudonim: Wendy
  • Data urodzenia: 21 luty 1994
  • Pozycja w zespole: Główna wokalistka
  • Wzrost: 160 cm
  • Waga: 40 kg
  • Grupa krwi: O
  • Instrumenty: gitara

Dyskografia

Single

  • [2016] ‚Spring Love’ ft. Eric Nam – SM STADION

OST

  • [2014] ‚Becouse I Love You’ – Mimi OST
  • [2015] ‚Return’ ft. Yuk Jidam – Who Are You: School 2015 OST
  • [2015] ‚Let You Know’ – D-Day OST
  • [2016] ‚Don’t Push Me’ ft. Seulgi – Uncintrollably Fond OST

Ciekawostki

  • Posiada angielskie i koreańskie imię.
  • Potrafi grać na gitarze i flecie.
  • Przed debiutem dużo schudła.
  • Mieszkała w Toronto w Kanadzie.
  • Jest częścią projekt SM – SM Rookies.
  • Jej video za czasów SM Rookies: KlikKlik
  • Zanim poszła do SM, próbowała swoich sił w CUBE Entertainment.
  • Wrzucała swoje filmiki na youtube przed debiutem, jednak wszystkie je usunęła.
  • Chodziła do Richmond Hill High School.
  • Jej ulubiony kolor to niebieski.
  • Chciałaby pisać piosenki.
  • Z całego zespołu to ona jest najsłabsza w tańcu.
  • Za czasów szkolnych wystąpiła w kilku musicalach.
  • Nagrała piosenki do dram: „Return” (Who Are You: School 2015) Klik , „Because I Love You” (Mimi) Klik
  • Wzoruje się na Whitney Houston
  • Ideał: grzeczny, uroczy chłopak, który będzie się nią opiekować.
  • Lubi piec ciasta.
  • Do Korei przeprowadziła się w 2012 roku, całą rodzinę pozostawiła w Kanadzie.
  • W zespole jest „mamą”.
  • Gotuje najlepiej z całej grupy.
  • Jej kolor w zespole to niebieski.
  • Wystąpiła na gali „Golden Disk Awards” w 2016 roku w kolaboracji z MFBTY.
  • Jej Motto brzmi „Zawsze myśl pozytywnie, jak najlepiej i ciężko pracuj”
  • W zespole jest najbliżej z Seulgi
  • Irene uważa, że Wendy ma najlepszy tyłek w zespole
  • Przesłała swój cover piosenki Taylor Swift „Speak Now” do swojej obecnej agencji SM Entertainment
  • Jej głos ma aż 4 oktawy
  • Jej rodzina jest bardzo muzyczna, więc od dzieciństwa dorastała otoczona muzyką i podobała się jej nauka grania na instrumentach
  • Jej ulubione filmy to „Begin Again” oraz „The Fault in our Stars”
  • Jest najchudsza z całego zespołu
  • Zanim Yeri doszła do grupy, to właśnie Wendy była najniższa
  • Podczas ery Ice Cream Cake członkinie Red Velvet przefarbowały włosy na blond i nosiły jasne soczewki.  Reszta zespołu mówiła że Wendy najładniej w Blondzie i soczewkach
  • Boi się niepowodzeń
  • Dzieli obecnie pokój z Irene oraz Seulgi
  • Lubi piec ciasta i babeczki dla Red Velvet i reszty ekipy z SM Entertainment
  • Amber z f(x) była pierwszą osobą w SM która była już idolką i podała jej pomocną dłoń
  • Kiedyś na występie Amber z „Shake That Brass”, Wendy wystąpiła za Taeyeon
  • Gdy członkinie Red Velvet podczas wizyty w Radiu pozdrawiały swoich bliskich, Wendy zareagowała płaczem, ponieważ jej rodzina jest w Kanadzie i w Korei Południowej ma tylko dziewczyny
  • Gdy uczęszczała jeszcze do szkoły dostała nagrodę Prezydenta Obamy w 2006 roku

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s