JYJ

jyj_KR

JYJ – południowokoreański boyband, który zadebiutował w 2010 roku pod skrzydłami CJES Ent. Ich debiutancka piosenka to: ‚Ayyy Girl‚. Grupa zadebiutowała już w 2003 roku, jako część TVXQ. Jednak w 2009 roku, członkowie wnieśli pozew, przeciw wytwórni SM Ent.

W skład zespołu wchodzą: Jaejoong (Hero), Yoochun (Micky) i Junsu (Xia). A nazwa zespołu bierze się od pierwszych liter imion członków.

Członkowie

  • Jaejoong (Główny wokalista) (Obecnie na służbie wojskowej)
  • Yoochun (Główny rapper, wokalista) (Obecnie na służbie wojskowej)
  • Junsu (Główny wokalista, główny tancerz, maknae)

Dyskografia

Albumy

  • [14.10.2010] The Beginning (ang)
  • [28.08.2011] In Heaven (kor)
  • [29.07.2014] Just Us (kor)

Mini Albumy

  • [8.09.2010] The… (jap)
  • [15.01.2011] Their Rooms ‚Our Story’ (kor)

Single

  • [2010] Ayyy Girl
  • [2010] Empty
  • [2011] Get Out
  • [2011] In Heaven
  • [2013] Only One
  • [2014] Back Seat
  • [2015] Wake Me Tonight

OST

  • [2010] ‚Found You’ – Sungkyukwan Scandal OST

Koncerty i trasy koncertowe

  • „Jejung/Yuchun/Junsu A-nation concerts in OSAKA 2010”
  • „Jejung/Yuchun/Junsu Thanksgiving concerts in Tokyo Dome 2010”
  • „JYJ Showcase Tour 2010”
  • „JYJ World Tour Concert 2011”
  • „JYJ World Tour Concert 2012”
  • „The Return of JYJ Tokyo Dome 2013”
  • „The Return of The King Asia tour 2014”
  • „JYJ Ichigo Ichie Japan Dome Tour 2014”

Nagrody i nominacje

  • [2011] 7th Channel Thailand Music Video Awards – *The Beginning* – wygrana
  • [2011] KBS Best Icon Awards – *In Haeven* – wygrana

Oficjalne strony

5 comments on “JYJ

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s