U-KISS

u-kiss

U-KISS – to zespół pochodzący z Południowej Korei, który powstał w 2008 roku pod dowództwem wytwórni NH Media. Ich debiutancka piosenka to: ‚Not Young‚. Obecnie składa się z 6 członków – Soohyun, Eli, Hoon, Kevin, Kiseop i Jun. Xander, Kibum, AJ i Dongho to byli członkowie U-KISS.

U-KISS jest to skrót od Ubiquitous Korean International Super Star co dosłownie oznacza Wszechobecna Koreańska Międzynarodowa Super Gwiazda.

Fandom: KISS ME!

Członkowie

  • Soohyun (Lider, główny wokalista)
  • Kiseop (Wokalista, visual)
  • Eli (Główny raper)
  • Hoon (Wokalista)
  • Kevin (Główny wokalista)
  • Jun (Raper, maknae)

Byli członkowie

  • Xander (Raper, wokalista) *Wyrzucony z zespołu w 2011 roku*
  • Kibum (Wokalista) *Wyrzucony z zespołu w 2011*
  • Dongho (Raper, wokalista) *Odszedł z zespołu w 2013 roku*
  • AJ (Raper, kompozytor) *Chwilowo nie obecny. Skupia się na nauce*

Dyskografia

Albumy

  • [3.02.2010] Only One (kor)
  • [31.08.2011] Neverland (kor)
  • [29.02.2012] A Shared Dream (jap)
  • [7.03.2013] Collage (kor)
  • [24.07.2013] Inside Of Me (jap)
  • [19.03.2014] Memories (jap)
  • [18.03.2014] Action (jap)
  • [23.03.2016] One Shot One Kill (jap)

Mini Albumy

  • [3.09.2008] New Generation (kor)
  • [3.02.2009] Bring It Black 2 Old School (kor)
  • [6.11.2009] ContilUkiss (kor)
  • [4.10.2010] Break Time (kor)
  • [30.03.2011] Bran New Kiss (kor)
  • [24.08.2011] Bran New Kiss (jap)
  • [25.04.2012] DoraDora (kor)
  • [5.07.2012] The Special To Kiss Me (kor)
  • [20.09.2012] Stop Girl (kor)
  • [26.09.2012] DoraDora + The Special To Kiss Me (jap)
  • [23.01.2013] Neverland (jap)
  • [23.01.2013] Sto Girl (jap)
  • [31.10.2013] Moments (kor)
  • [2.06.2014] Mono Scandal (kor)
  • [23.01.2015] Always (kor)
  • [23.12.2015] The Christmas Album (jap)
  • [7.06.2016] Skalker (kor)

Single (kor)

  • [2008] ‚Not Young’
  • [2009] ‚I Like You’
  • [2009] ‚Talk To Me’
  • [2009] ‚Man Man Ha Ni’
  • [2010] ‚Bingeul Bingeul’
  • [2010] ‚What’
  • [2010] ‚Shut Up!’
  • [2011] ‚0330’
  • [2011] ‚Neverland’
  • [2011] ‚For Kiss Me’
  • [2012] ‚DoraDora’
  • [2012] ‚Believe’
  • [2012] ‚Cinderella’
  • [2012] ‚Stop Girl’
  • [2012] ‚Gangsta Boy’
  • [2013] ‚Standing Still’
  • [2013] ‚She’s Mine’
  • [2014] ‚Quit Playing’
  • [2015] ‚Playground’
  • [2016] ‚Skalker’

Single (jap)

  • [2011] ‚Tick Tack’
  • [2012] ‚Forbidden Love’
  • [2012] ‚Dear My Friend’
  • [2012] ‚One Of Me’
  • [2012] ‚Disyance…’
  • [2013] ‚Alone’
  • [2013] ‚Fall in Love / Shape of Your Heart’
  • [2014] ‚Break Up’
  • [2014] ‚Love On U’
  • [2014] ‚Sweetie’
  • [2015] ‚Stay Gold’
  • [2016] ‚Kissing to Feel’

Filmografia

Reality Show

  • [2009] You Know U-KISS
  • [2009] All About U-KISS[
  • [2010] U-KISS Vampire
  • [2010]  Chef KISS
  • [2012]  K-Pop Tasty Road (Eli with UKISS as guest)
  • [2013]  U-KISSme?
  • [2013]  Kanzume!! TV Magazine Show
  • [2014] U-KISS no Teatarishidai
  • [2014] Go U-KISS!

Dramy

  • [2010] I Am Legend (UKISS)
  • [2010] Autumn Destiny (Eli & Kibum) (Tajlandia)
  • [2011] Royal Family (Korea) (Dongho)
  • [2011] Real School (Dongho,Kiseop & Eli)
  • [2012] Holy Land (Dongho & Hoon)
  • [2012] The Strongest K-POP Survival
  • [2013] Beautiful Man (Hoon)
  • [2014]  Mental Shooter (Eli & Kevin)
  • [2015] Milky Love (Kevin) (Web drama)
  • [2015] Sweet Home, Sweet Honey (Hoon)
  • [2016] One and Only You (Kevin and Eli)

Musicale

  • [2010] On Air Live (Kevin)
  • [2013] Summer Snow (Kevin, Soohyun & Kiseop)
  • [2013] When A Man Loves (Hoon)
  • [2013] Goong (Kiseop & Hoon)
  • [2014] Goong (Soohyun, Kiseop, Hoon & Kevin)
  • [2015] On Air~ Night Flight (Kevin & Jun)
  • [2015] Run To You ~Street Life~ (Soohyun & Jun)
  • [2015] Cafe-In (Kiseop)

Koncerty i trasy koncertowe

  • U-KISS Standing Concert (2010)
  • U-KISS 1st Kiss Live Concert (2010)
  • U-KISS 1st Japan Live Tour (2012)
  • U-KISS Japan Live Tour „A Shared Dream – Special Edition” (2012)
  • U-KISS Live In Tokyo (2012)
  • U-KISS Latinoamérica Tour (2013)
  • U-KISS Japan Live Tour „Inside Of Me” (2013)
  • U-KISS 1st U.S. Tour (2014)
  • U-KISS Japan Live Tour „Memories” (2014)
  • U-KISS „Scandal” In Europe Tour (2014)
  • U-KISS „Returns” In Tokyo (2014)
  • U-KISS Japan Live Tour „Action” (2015)
  • U-KISS Japan Live Tour „One Shot” (2016)

Oficjalne strony

Advertisements

4 comments on “U-KISS

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s