HyeSung (Shinhwa)

Picture

  • Imię sceniczne:  Shin Hye Sung lub Hyesung
  • Prawdziwe imię i nazwisko:  Jung PilKyo
  • Data urodzenia: 27 listopada 1979
  • Wzrost: 179
  • Waga: 65 kg
  • Grupa krwi: A
  • Miejsce urodzenia: Korea Południowa
  • Rodzina: młodszy brat, rodzice

 

Dyskografia


  • 2005: 五.月.之.戀 (Love of May)
  • 2007: The Beginning, New Days
  • 2008: Live and Let Live
  • 2009: Keep Leaves
  • 2010: Find Voice in Song
  • 2011: The Road Not Taken
  • 2011: Embrace
  • 2012: Winter Poetry
  • 2016: Delight

Kompozycje


  • Shinhwa Vol. 2 „Forever With You (너의 곁에서)”
  • Shinhwa Vol. 3 „Never Come To Me” (co-writer)
  • Shinhwa Vol. 3 „Vortex” (co-writer)
  • Shinhwa Vol. 3 „Wedding March”
  • Shinhwa Vol. 4 „Hey, Come On”
  • Shinhwa Vol. 4 „Falling in Love”
  • Shinhwa Vol. 4 „Sure I Know”
  • Shinhwa Vol. 4 „바램 ( I Swear)”
  • Shinhwa Vol. 6 ” You (노을)”
  • Shinhwa Vol. 7 „Oh” (co-wrote song lyrics with Minwoo)
  • Shinhwa Vol. 9 „Destiny of Love (흔적)”
  • Shin Hye Sung Vol. 1 „Don’t Leave” (co-writer with JPS)
  • Shin Hye Sung Vol. 1 „Same Thought” (co-writer with Park Chang Hyun)
  • Shin Hye Sung Vol. 1 „Punishment (벌)” (co-writer with Kim Do Hyun)
  • Shin Hye Sung Vol. 1 „A Song For You”
  • Shin Hye Sung Vol. 1 „After… „
  • Shin Hye Sung & Lyn [He Said… She Said…] „Echo”
  • Group S Fr. in Cl „I Swear” (wrote English lyrics)
  • Group S Fr. in Cl „I Believe”
  • S.E.S Vol. 1 „Good-Bye” (Rap by Eric)
  • S.E.S Vol. 2 „Kiss” (Rap by Eric)

 

TV Shows


  • 2005 Love Letter (ep 1 to 14)
  • 2005 X-Man 
  • 2006 Heroine 6
  • 2006 New X-Man 
  • July 2006 Infinity Challenge – Quiz Challenge with Shinhwa (Season 4 Episode 11 & 12) 
  • 2008 Family Outing (Guest ep 15 & 16) 
  • 2012 – 2014 Shinhwa Broadcast
  • 2013 SBS Running Man (ep 160 & 161)
  • 2013 SBS Barefooted Friends (ep 27)
  • 2015 KBS Invisible Man (ep 8 – guest with Shinhwa)
  • 2015 SBS Running Man (ep 236)
  • 2015 MBC Super Idol

Inne Show


  • 2015: You Hee-yeol’s Sketchbook
  • 2016: I Can See Your Voice

Music Show


  • 2012: KBS Immortal Songs
  • 2013: MBC Remocon

M! Countdown

2005

  • 26 Maja i 2 Czerwca z piosenką „같은 생각 (Same Thoughts)”

MBC Music Core

2005

  • 28 Maja i 4 Czerwca z piosenką „같은 생각 (Same Thoughts)”

SBS Inkigayo

2005

  • 5 i 12 Czerwca z piosenką „같은 생각 (Same Thoughts)”

2007

  • 30 Września z piosenką „첫사람 (First person)”

Ciekawostki


  • Jego angielskie imie to Steve Jung
  • Mieszkał w USA
  • Nie poszedł do wojska z powodu kontuzji nogi

 

Reklamy

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s