JunJin (Shinhwa)

Picture

  • Imię sceniczne:  JunJin
  • Prawdziwe imię i nazwisko:  Park Choong Jae
  • Data urodzenia: 19 sierpnia 1980
  • Wzrost: 182 cm
  • Waga: 75 kg
  • Grupa krwi: B
  • Miejsce urodzenia: Korea Południowa
  • Rodzina: młodsza siostra, młodszy brat, rodzice

 

Dyskografia


Albumy studyjne

  • New Decade Together 4 Ever

EP

  • Fascination
  • #Real#
    #Real# in LA

Single

  • 사랑이 오지 않아요”
    („Love Doesn’t Come”)
    „Special EditionForever

Albumy wideo

  • Last Concert 2009: Asia Tour in Seoul

Filmografia


  • 2002: Emergency Act 19

Serie telewizyjne

  • 2003 – Nonstop 4
  • 2004 – Forbidden Love aka Nine-Tailed Fox
  • 2005 – 해변으로 가요 (Let’s Go To The Beach)
  • 2005 – Banjun Drama 
  • 2008 – Here He Comes 
  • 2008 – Chinese drama: You are my dreams – 你是我的夢
  • 2009 – MBC daily drama: That Person is Coming as PD / TV Director

Rozrywkowe

  • 1999-2003: Dream Team season 1 (sports variety program)
  • 2005: Love Letter (ep 1 to 14) 
  • 2005: X-Man
  • 2006: Heroine 6
  • 2006: New X-Man
  • July 2006: Infinity Challenge – Quiz Challenge with Shinhwa (Season 4 Episode 11 & 12) 
  • KBS2 Shoot Dori Season 1 (Periode 2006 Episode 24 – 38)
  • 2008: SBS Ya Shim Man Man.
  • April 2008: Infinite Challenge – replaced Haha as ‚the 7th member’ host 
  • MNet reality show: Jun Jin’s Girl (airing in August 6, 2008 – October 29, 2008)
  • 2008: Family Outing (Guest ep 9 & 10) 
  • 2009: We Got Married – regular partnered with Lee Si-young 
  • 2012: Shinhwa Broadcast – ongoing
  • 2013: Taxi – Shinhwa Taxi (variety show)
  • 2013: Running Man (TV series) (ep 160- to 161)
  • 2015: Running Man (TV series) (ep 236) 

Music Video


  • „Cha Cha Love” – Zhao Wei (2007)
  • „Kiss me, Kiss me” – Lee hyun Ji (2008)
  • „SOLO”-Dynamic Duo feat Jun Jin (2009)
  • Jun Jin Feat. Uee MV – His & Her Situation (October 2009)
  • „U.F.O” by Stellar – March 2012

Nagrody


  • Best Star award at the 2008 MBC Entertainment Awards -Infinite Challenge
  • Hot Character Star: Jun Jin in Mnet 20’s Choice Awards 2008

Music Shows


  • 17 grudnia 2006: 사랑 이 오지 않아요 (Love Doesn’t Come
Reklamy

One comment

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s