Super Junior M

pop-lover-super-junior-swing.jpg

Super Junior M – najpopularniejszy sub-unit zespołu Super Junior, który zadebiutował w 2008 roku. Głównych celem unitu jest promowanie się w Chinach, gdzie zresztą zdobył wielką popularność. Początkowo w skład zespołu wchodzili: Han Geng (który był liderem), Donghae, Siwon, Ryeowook, Kyuhyun oraz chińscy członkowie –ZhouMi i Henry. Po odejściu Han Geng’a z wytwórni, do SuJuM zostali dołączeni Eunhyuk i Sungmin. Na chwilę obecną grupa nie posiada lidera, chociaż mówi się, że jest nim ZhouMi. Zadebiutowali 8 kwietnia 2008 roku z piosenką ‚U‚.

Członkowie

  • ZhouMi (Główny wokalista)
  • Sungmin (Prowadzący wokalista, prowadzący tancerz)
  • Eunhyuk (Główny tancerz, główny rapper, wokalista)
  • Donghae (Wokalista, prowadzący tancerz, rapper)
  • Siwon (Wokalista, visual)
  • Ryeowook (Główny wokalista)
  • Kyuhyun (Główny wokalista, prowadzący tancerz)
  • Henry (Wokalista, główny tancerz, rapper, maknae)

Byli członkowie

  • Han Geng (Lider, wokalista, główny tancerz)

Dyskografia

Albumy

  • [2008] Me
  • [2013] Break Down

Mini albumy

  • [2009] Super Girl
  • [2011] Perfection
  • [2014] Swing

Nagrody i nominacje

Southest Explosive Music Chart Awards

  • [2008] Most Popular Group – wygrana

Chine Tencent Star Maginificent Ceremony

  • [2008] Mainland’s Best Group – wygrana

Music King Awards

  • [2008] Asia’s Most Popular New Group – wygrana

CCTV – MTV Music Awards

  • [2008] MainLand’s Best Group – wygrana

CCTV 2008 Chinese Ent. Awards

  • [2008] Mainland’s Best Album ‚Me’ – wygrana
  • [2008] Mainland’s Most Popular Group – wygrana

China Digital Music Awards

  • [2009] Most Downloaded Overseas Singer ‚Super Girl’ – wygrana

21st Golden Melody Awards

  • [2010] Best Vocal Group – nominacja

China Music Festiwal

  • [2010] Most Popular Group – wygrana
  • [2010] Golden Melody Awards ‚Super Girl’ – wygrana
  • [2010] Composer Awards ‚Super Girl’ – wygrana

China MisucRadio Top Awards

  • [2010] Most Popular Group – wygrana

Global Chinese Golden Charts Awards

  • [2011] Most Popular Group of the Year – wygrana
  • [2011] Best Male Group – wygrana

Singapure Hit Awards

  • [2011] Best Male Group – wygrana

Singapure’s Hit Awards

  • [2012] Most Popular Group – wygrana
  • [2013] UFM 100.3 Most Popular Song ‚S.O.L.O.’ – wygrana
  • [2014] Most Popular Group – wygrana

Taiwan HI TO Music Awards

  • [2012] Most Popular Group – wygrana
  • [2013] Best Drama OST ‚S.O.L.O.’ – wygrana

Yahoo! Asia Buzz Awards

  • [2012] Taiwan’s Top Searches Artist – wygrana

Baidu Music Awards

  • [2013] Best Group Awards -wygrana

IFPI (Hong Kong Top Sales Music Awards)

  • [2013] Best Sales Releases (Japanese and Korean) – wygrana

14th Top Chenese Awards

  • [2014] Most Popular Group – wygrana
  • [2014] Best MV ‚BreakDown’ – wygrana

2nd YinYuenTai V-Chard Award

  • [2014] Album of the Year ‚BreakDown’ – wygrana

Kugou Music Awards

  • [2014] Most Influentail Group of the Year – wygrana

Oficjalne strony

Jeśli chodzi o oficjalne strony członków są podane przy profilu Super Junior

Reklamy

2 comments

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s