Nu’est

 

nuest

Nu’est – południowokoreański boysband, zadebiutowali w 2012 roku, piosenką ‚Face’. W skład grupy wchodzą: JR, Aron, Baekho, Minhyuk i Ren. Zespół tworzy pod skrzydłami Pledis Ent.

Członkowie

  • JR (Lider, główny rapper, główny tancerz)
  • Aron (Wokalista, rapper, tancerz)
  • Baekho (Główny wokalista)
  • Minhyun (Wokalista, twarz zespołu)
  • Ren (Wokalista, maknae)

Dyskografia koreańska

Albumy

  • [9.07.2014]  Re:Brith
  • [20.07.2014] NU’EST Best In Korea

Mini Albumy

  • [11.07.2012] Action
  • [13.02.2013] Hello
  • [22.08.2013] Sleep Talking
  • [17.02.2016] Q Is
  • [29.08.2016] Canvas

Single

  • [2012] ‚Face’
  • [2012] ‚Action’
  • [2013] ‚Hello’
  • [2013] ‚Sleep Talking’
  • [2014] ‚Good Bye Bye’
  • [2015] ‚I’m Bad’
  • [2016] ‚Overcome’
  • [2016] ‚Love Paint (Every Afternoon)
  • [2016] ‚Daybreak’

Współpraca

  • [2010] ‚Someone Is You’ – Happy Pledis (Baekho, JR, Ren)
  • [2011] ‚Love Letter’  – Happy Pledis
  • [2012] ‚Dashing Though the Snow In High Heels’ (Orange Carmel x Nu’est)

Dyskografia japońska

Albumy

  • [18.11.2015] Bridge the World

Single

  • [2014] ‚Shalala Ring’
  • [2015] ‚Na.Na.Na.Namida’
  • [2015] ‚Bridge the World’

Filmografia

Dramy

  • [2012] Jeon Woo Chi (Baekho, Ren)
  • [2013] Longman Express (chińska drama – Ren)
  • [2014] Momo Salon (Web Drama – Minhyuk)
  • [2014] Trot Lovers (Minhyuk)
  • [2015] The Solitary Gourmet (chińska drama – JR, Ren)

Filmy

  • [2016] Their Distance (japoński film – JR, Minhyuk, Ren)

Sitcom

  • [2013] Reckless Family (Minhyuk, Ren)

Nagrody i nominacje

Golden Disk Awards

  • [2013] Best Single – ‚Face’ – nominacja
  • [2013] Most Popular Artist – nominacja
  • [2013] New Rising Star – nominacja

Seoul Music Awards

  • [2013] Best Rookie Awards – nominacja
  • [2013] Popularity Awards – nominacja

Arirang’s Simply K-Pop Awards

  • [2013] Super Rookie Idol – wygrana

Migu Music Awards

  • [2015] Best Potential Group – wygrana

Trasy koncertowe i koncerty

  • NU’EST „The 1st Face to Face”(2012)
  • NU’EST Show Time In Seoul (2013)
  • NU’EST Debut 1st Anniversary Live Show Time (2013)
  • NU’EST L.O.Λ.E. TOUR (2013)
  • NU’EST Debut 2nd Anniversary Live Show Time 2 (2014)
  • NU’EST Japan Tour One L.O.∧.E (2014)
  • NU’EST Latinoamerica Tour (2014)
  • NU’EST Autumn Live (2014)
  • Re:Sponse Europe Tour (2014)
  • NU’EST Re:Birth In Thailand (2014)
  • NU’EST Live Tour Show Time 3 (2015)
  • NU’EST First Solo Show In Dallas (2015)
  • NU’EST Summer Vacation In Korea (2015)
  • NU’EST World Tour Concert RE:VIVE (2015)
  • NU’EST Japan Tour „Bridge the World” (2015)
  • NU’EST „Bridge the World Live” (2015)
  • NU’EST Live Tour Show Time 4 (2016)

Oficjalne strony

Źródła: [1][2]

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s