Giriboy

Giriboy-2.jpg

Giriboy – a właściwie Hong Si-young, urodzony 24 stycznia 1991 roku w Seolu. Południowokoreański rapper, kompozytor, producent. Zadebiutował w 2012 roku piosenką ‚You Look So Good To Me‚. Tworzy w wytwórni Just Music Ent.

Dyskografia

Albumy

  • [2014] Sensual Album
  • [2014] Ripple Effect
  • [2015] Sexual Perceptions
  • [2016] Mechanical Album

Mini Albumy

  • [2012] Fatal Album
  • [2012] Fatal Album II
  • [2015] Lonely 4 Song

Single

  • [2011] ‚You Look So Good to Me‚ ft. Swings
  • [2012] ‚Let’s Have a Drink‚ ft. Lil Boi
  • [2012] ‚It Shows On Your Face‚ ft. Ulgy Duck
  • [2012] ‚My Body Is Burning‚ ft. Swings
  • [2013] ‚Skit’ ft. Swings
  • [2013] ‚Wake Up‚ ft. Swings
  • [2014] ‚Rain Showers‚ ft. Swings and C Jamm
  • [2014] ‚Hongkiyoung #2′ ft. Swings, Nochang
  • [2014] ‚I’m Going‚ ft. Swings, C Jamm, Vasco
  • [2014] ‚Why Do You Live Like This’
  • [2014] ‚Just’ ft. Swings, Vasco, Nochang
  • [2014] ‚Special’
  • [2014] ‚Fluttering Feelings’ ft. NS YoonG
  • [2014] ‚Edited By Devil’
  • [2014] ‚Breath’ ft. Shannon, Vasco
  • [2015] ‚Pillow’ ft. Soyou, Vasco
  • [2015] ‚O Young’ ft, Mad Clown, Joo Young, NO MERCY
  • [2015] ‚Cliche’ ft. Moonshine
  • [2015] ‚Hogu’ ft. Brother Su
  • [2016] ‚Because You’re Pretty
  • [2016] ‚ZOA’ ft. Hanhae
  • [2016] ‚All Day‚ft. DJ SQ, Han Yo Han
  • [2016] ‚술자리 (suljali)

Współpraca

  • [2014] ‚The End’ 2LSON ft. Giriboy, Jo Hyun Ah
  • [2015] ‚Back and Forth 30 Min’ Giriboy ft. Shin Ji Soo
  • [2015] ‚ Ma First’ Jang Hyunseung ft. Giriboy
  • [2015] ‚Don’t Be Such a Baby’ Sistar ft. Giriboy

Filmografia

  • [2014] Show Me The Money
  • [2015] No Mercy

Nagrody i nominacje

Hiphopplaya Awards

  • [2012] Rookie of the Year – nominacja
  • [2014] Album of the Year – Ripple Effect – wygrana
  • [2014] Fashion Icon of the Year – nominacja

Ciekawostki

  • Jego hobby to gra w koszykówkę.
  • Lubi rappować.
  • Ukończył Kukje International College of Arts.
  • Jest członkiem Do’Main.

Oficjalne strony

Advertisements

3 comments on “Giriboy

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s