LABOUM

File:LABOUM - Gyeoul Donghwa promo.jpg

LABOUM (라붐) to sześcioosobowy girlsband, który zadebiutował 28 sierpnia 2014 roku z ramienia wytwórni NH Media i Nega Network. Grupa była reklamowana jako siostrzana grupa U-KISS (NH Media) i Brown Eyed Girls (Nega Network).

LABOUM zadebiutowały z singiel albumem „Petit Macaron” i promocyjnym utworem „Pit-a-pa” – w listopadzie 2014 roku wydały repackaged debiutanckiego albumu, „Petit Macaron Data Pack”.

Nazwa fanclubu LABOUM to Latte [라떼].

Profile

  • Yujeong (Liderka, wokal prowadzący)
  • Soyeon (Główna wokalistka)
  • ZN (Główna tancerka, sub-wokal, raperka)
  • Haein (Prowadząca tancerka, sub-wokal)
  • Solbin (Prowadząca wokalistka, visual)
  • Yulhee (Główna raperka, sub-wokal, maknae)

Dyskografia

Mini albumy

  • [23.08.2016] Love Sign
  • [17.04.2017] Miss This Kiss

Singiel albumy

  • [28.08.2014] Petit Macaron
  • [03.11.2014] Petit Macaron Data Pack (repackaged)
  • [26.03.2015] Sugar Sugar
  • [06.12.2015] Aalow Aalow
  • [06.04.2016] Fresh Adventure

Special Albums

  • [02.12.2016] Winter Story

Teledyski

Filmografia

Programy TV

  • [MBC Music] Idol School (ep. 10, 12 & 13 / 2014)
  • [Music On! TV] Music On! Rookie Talk  (2014)
  • [Mnet] Mwave Meet&Greet (2014)
  • [Arirang TV] Pops in Seoul (2014)
  • [SBS] Star King (ep. 388 i 389 /2014)
  • [Arirang TV] After School Club (ep. 119 / 2014)
  • [Arirang TV] After School Club (ep. 189 /2015)
  • [Mnet] Mwave Meet&Greet (2015)
  • [tvN] SNL Korea (gościnnie / 2015)
  • [SBS] The Boss Is Watching (2016)
  • [Never V App] Laboum TV (2016)
  • [MBC Every 1] Weekly Idol (2016)
  • [Arirang TV] After School Club (ep. 208, 227 /2016)
  • [MBC Music] Laboum project (2016)
  • [KSTYLE TV] The Immigration (2016)

Audycje Radiowe

  • [KBS] Kiss The Radio (11.10.2014)
  • [SBS] K.Will Young Street (07.11.2014)
  • [MBC] Shim Shim Ta Pa (29.11.2014)
  • Aririang Super K-pop (15.12.2014)
  • Aririang Super K-pop (06.04.2015)
  • [SBS] Power FM Kim Chang Ryul’s Old School Radio (29.08.2016)
  • [MBC] FM4U Kim Shin Young’s Hope Song At Noon (01.09.2016)
  • [KBS] Super Junior Kiss The Radio (02.09.2016)
  • Aririang Super K-pop (05.09.2016)
  • Song Eun Yi, Kim Sook’s Unnie’s Radio (07.09.2016)

Oficjalne strony

Advertisements

4 comments

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s