Jewelry

Ähnliches Foto

Jewelry (쥬얼리) to południowokoreański girlsband należący do Star Empire Entertainment.. Zespół był aktywny przez 14 lat. W 2015 roku zespół zakończył działalność.

  • Oficjalny fanclub: Jewelry Box (쥬얼리 박스)
  • Oficjalny kolor: Pearl Deep Blue

Profile 


  • Jung Yu Jin (Wspierająca wokalistka) (2001 – 2002)
  • Jun Eun Mi (Wspierająca wokalistka) (2001 – 2002)
  • Lee Ji Hyun (Raperka, wspierająca wokalistka) (2001 – 2006)
  • Park Jung Ah (Liderka, główna wokalistka) (2001 – 2009)
  • Cho Min Ah (Wspierająca wokalistka) (2002 – 2006)
  • Seo In Young (Prowadząca wokalistka) (2002 – 2009)
  • Eun Jung (Liderka, Prowadząca wokalistka) (2007 – 2014)
  • Baby-J (Raperka, wspierająca wokalistka, główna tancerka) (2006 – 2014)
  • Semi (Główna wokalistka, visual, maknae) (2010 – 2014)
  • Soo Yeon (Wokalistka, maknae) (nigdy nie zadebiutowała) (2014 – 2015)
  • Ye Won (Wokalistka, prowadząca tancerka) (2011 – 2015)

Podgrupy


  • JewelryS

Koreańska dyskografia

Albumy:

  • [2001.03.30] Discovery
  • [2002.08.10] Again ’02
  • [2003.07.05] Beloved
  • [2005.03.14] Super Star
  • [2008.02.20] Kitchi Island
  • [2009.08.27] Sophisticated
  • [2009.12.17] End And.. (Repackage Album)

Mini-Albumy:

  • [2012.10.11] LOOK AT ME

Digital Single:

  • [2005.06.10] Passion
  • [2008.04.29] Kitchi Island 2 (Remix)
  • [2009.06.19] Super Star
  • [2011.01.27] Back It Up
  • [2011.05.16] Pass
  • [2011.11.30] Star Empire (Park Jung Ah, Seo In Young, ZE:A, Jewelry, Nine Muses)
  • [2012.04.16] Standby OST Part.1 (스탠바이)
  • [2013.07.05] HOT & COLD

Inne:

  • [2001.12.10] My Boss My Hero OST (#3 I Stay With You)
  • [2011.12.22] Dream Come True (#1 Step)

Japońska dyskografia


Albumy:

  • [2005.03.09] JEWELRY First
  • [2005.07.27] SUPER STAR

Single:

  • [2004.03.03] Kokoro ga Tomaranai (ココロが止まらない; My Heart Will Not Stop)
  • [2004.06.16] Mune Ippai no Kono Ai wo Dare Yori Kimi ni (胸いっぱいのこの愛を 誰より君; You Have This Love in my Heart)
  • [2004.08.25] Delight Sweet Life
  • [2005.01.19] Shiro no Fantasy (白のファンタジー; Fantasy of White)
  • [2005.07.27] Super Star

Oficjalne strony


Reklamy

Dodaj komentarz ^^

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s